Konfigurera en radiodatalänk för rover

Anslut den kontrollenhet som kör Trimble Access till en Trimble GNSS-mottagare med en intern radio eller EMPOWER RTK Radio -modul, för att få GNSS-korrektioner i rovern med hjälp av en radio-datalänk.

Du kan vid behov använda en extern radio som är ansluten med kabel. Detta är ett mindre vanligt arbetsflöde eftersom en separat radio ger mer vikt på stången. Se To configure a base radio data link, för mer information om hur du konfigurerar anslutningen till en extern radio.

Konfigurera anslutningen till mottagarens interna radio eller EMPOWER RTK Radio:

1. Ansluta till kontrollenheten med hjälp av Bluetooth.
  2. Tryck på och välj Inställningar / Mätprofiler.Välj den mätprofil som krävs. Tryck på Edit.
  3. Välj Datalänk för rover.

4. Sätt fältet Typ till Radio.
  5. Välj vilken typ av radio du använder, i fältet Radio.Välj Mottagare intern eller EMPOWER RTK Radio.

6. För att ansluta till och konfigurera radioinställningarna som du angett, tryck på Ansluta.

1. Välj det frekvensband som ska användas, om radion är en dubbelbandsradio.

2. Om radion endast agerar som mottagare, kan det hända att du kan ändra användningsland. Om inställningen är tillgänglig ställer du in den på det land eller den region du arbetar i, för att ändra de tillgängliga frekvenserna.

I de flesta fall är Land förinställt och du kan inte ändra den här inställningen.

3. Select the radio Frequency to use.

Tryck på Lägg till frekvens för att lägga till en ny frekvens i roverns radio. Ange den nya frekvensen och tryck på Lägg till. Den nya frekvensen skickas till radion och dyker upp i listan över tillgängliga frekvenser. För att använda den nya frekvensen måste du först markera frekvensen från listan.

4. Välj Radioläge för rover.

7. Tryck på Godkänn.

När du startar mätningen i Trimble Access visas symbolen för radiosignaler i statusfältet. Om det finns ett rött kryss över radiosignalsymbolen , finns det et problem med datalänken mellan basen och roverns mottagare.

When connected to the radio, you can tap the radio signals icon in the status bar to review the radio configuration and change the radio's internal settings, if required.