Höjdmätning med GNSS-antenn

Ämnet beskriver hur man mäter höjden på en antenn som är monterad på en avståndsstång eller ett stativ när fältet Mätt till är inställt på Antennens nedre del eller Antennfästets nedre del eller Snabbkopplingens nedre del.

I en GNSS-mätning lägger programmet automatiskt till lämpliga offsetvärden för den Mätmetod som du väljer när du anger värdet för Antennhöjd. Du kan även använda de offsetvärden som visas som referens om dina lokala bestämmelser kräver att du beräknar APC-höjden manuellt som en kontroll för fältboksändamål.