Initiera på en känd punkt

Initialisering vid en känd punkt är tillgängligt för alla Trimble GNSS-mottagare, med följande undantag:

• Om mottagaren har en IMU måste IMU:n vara inaktiverad. För att initialisera vid en känd punkt måste mottagaren vara i läget Endast GNSS. Tryck på symbolen för mottagaren i statusfältet för att öppna skärmen GNSS-funktioner och sedan på IMU-lutningskompensation för att slå av/på läget Endast GNSS, för att byta till läget Endast GNSS.

• Initialisering vid en känd punkt är inte tillgängligt vid användning av mottagaren Trimble DA2 .

1. Placera rover-antennen på den kända punkten.

I en RTK-mätning, måste den kända punkten vara en tidigare uppmätt punkt i det aktuella jobbet.

I en efterbehandlad mätning kan Du initiera på:

• en punkt som tidigare inmätts i det aktuella jobbet
    • en punkt som Du kommer att förse med koordinater på ett senare stadium (innan informationen är efterbehandlad)
  2. Tryck på och välj Mät och sedan RTK-initialisering eller PPK-initialisering.
  3. I fältet Metod väljer du Känd punkt.
  4. I fältet Punktnamn, väljer den kända punkten från en lista av punkter i jobbet.
  5. Mat in värden i Antennhöjd‑ fältet och se till att inställningen i Mät till‑ fältet är korrekt.
  6. När antennen är centrerad och vertikal ovanför punkten, tryck på Starta.

Kontrollenheten börjar registrera data, och den statiska symbolen visas i statusfältet. Håll antennen vertikalt och stationärt medan informationen lagras.

Om man använder en GNSS‑mottagare med en inbyggd lutningssensor ska man trycka på eBubbla (eller Ctrl + L )för att visa eBubblan.När bubblan är grön tryck på Starta för att säkerställa att punkten mäts inom den förinställda toleransen.Toleransen är den som är satt för en Detaljpunkt.

Ett meddelande bekräftar när mottagaren har initialiserats, tillsammans med deltan från RKT-positionen till den kända punkten.

7. Tryck på Godkänn.

Om initieringen misslyckas, visas resultaten. Slå på Nyförsök för att göra ett nytt försök med initieringen.