Utsättningsmetoder för GNSS

I en GNSS-mätning, konfigurera utsättningsmetoden för att kontrollera hur navigationsinformation för utsättningen visas.Standardmetoden är Till punkten, där riktningar till punkten ges från den aktuella positionen.

För att ändra utsättningsmetod för GNSS:

1. Se till att du har valt angett en antennhöjd.
  2. Tryck på och välj Utsättning/Punkter.
  3. Om formuläret Sätta ut punkter visas bredvid kartan som visar listan, trycker du på Punkt för att ändra utsättningen till en enstaka punkt.
  4. Tryck på Alternativ.
  5. I fältet Utsättning väljer du metod.Välj från:
    • Till punkten – sätt ut punkten med riktningar från din nuvarande position.Detta är standardinställningen.
    • Från fast punkt – sätt ut från punkten med sidledssinformation och riktningar från en annan punkt.Mata in ett punktnamn i Från punkt‑ fältet.Välj från en lista, mata in, eller mät in detta värde.
    • Från startposition – sätt ut från punkten med sidledsinformation och riktningar från nuvarande position när Du börjar navigera.
    • Från den sist utsatta punkten – sätt ut punkten med sidledsinformation och riktningar från den sist utsatta och uppmätta punkten.Den utsatta punkten och inte den givna punkten används.
    • Relativt mot azimut - sätt ut punkten med sidledsinformation och riktningar i relation till Referensazimut.

Fältet Referensazimut visar det värde som angetts i fältet Referensazimut på skärmen Cogo-inställningar för jobbets egenskaper (se Cogo-inställningar). Redigering av fältet Referensazimut på skärmen Utsättningsalternativ uppdaterar fältet Referensazimut på skärmen Cogo-inställningar och skärmen Inställningar för karta.

• Sidledsfunktionen skapar en linje mellan den punkt som ska sättas ut och ett av följande: en fast punkt, startpositionen, eller den sist utsatta positionen.Programmet Trimble Access visar denna linje, och ett extra fält(Gå till vänster eller Gå till höger), vilket ger offset för linjen.
  • När fältet Delta är satt till Sektion och offset visas fälten Gå vänster eller Gå höger samma information som fältet Hor. Offset.
  • När Deltavärden är inställd på Sektion och offset och metodenSätt ut är inställd på I Relation till azimut är fälten Gå vänster eller Gå höger ersätta med fältet för utsatt punkt Delta höjd.