Navigera till en punkt

Man kan navigera mot en punkt om kontrollenheten är ansluten till en GNSS-mottagare eller om man använder en kontrollenhet med intern GPS

• vid en mätning med totalstation om du tappar låsningen på målet
  • innan du startar en mätning.

När man använder en kontrollenhet med intern GPS används alltid en ansluten GNSS-mottagare istället för den interna GPS:en.

Funktionen Navigera till punkt använder inställningarna från den senast använda GNSS‑mätprofilen.

Om man använder en GNSS-mottagare som kan följa SBAS-signaler kan man använda SBAS-positioner istället för autonoma positioner när radiolänken är avbruten. För att använda SBAS‑positioner, sätt Satellitens differentiella fält i Mätprofilen till SBAS.

1. För att navigera till en punkt kan du

• Välja punkten på kartan.Trycka och hålla på kartan och välja Navigera till punkt.
    • Tryck på och välj Instrument eller Mottagare/Navigera till punkt.
  2. Fylla i de andra fälten efter behov.
  3. För att ändra visningsläge, trycker du på Alternativ.Visningslägena är desamma som visningsalternativen på skärmen Utsättningsalternativ. Se Visning av navigering för utsättning.
  4. Tryck på Starta.
  5. Använd pilen för att navigera mot punkten vilken visas som ett kryss. När du befinner dig nära till punkten försvinner pilen och en centrummarkering visas.Även ett rutnät visas och ändra skala allt eftersom du närmar dig målet.

När Du befinner dig på punkten, täcker centrummarkeringen krysset.

6. Markera punkten, om så krävs.
  7. För att lagra punkten, trycker du på Position och sedan på Lagra.