Ta en bild med kontrollenhetens kamera

Du kan ta bilder med kontrollenhetens inbyggda kamera från programmet Trimble Access.

Bilder som tagits med kontrollenhetens inbyggda kamera sparas vanligen till mappen Bilder. Det går att ändra platsen där dessa filer sparas, för vissa enheter, men Trimble rekommenderar att du sparar filerna i mappen Bilder eftersom programmet Trimble Access övervakar mappen Bilder och flyttar bilder som sparas i mappen Bilder till mappen <job‑namn> Files. Om filerna sparats i en annan mapp upptäcker inte programmet när nya filer läggs in och kan inte flytta dem.

Vid användning av en Trimble-kontrollenhet som kör Android måste du öppna kontrollenhetens kameraprogram inifrån programmet Trimble Access för att Trimble Access ska kunna upptäcka när en bild sparas i mappen Bilder . Om du redan har öppnat kameraprogrammet, stänger du det och öppnar det i Trimble Access.

1. Tryck på och välj Instrument/Kamera.Kameraprogrammet i kontrollenheten öppnas.

2. Om skärmen visar en bild av dig är den framåtriktade kameran (selfie) vald.För att ändra till den bakåtriktade kameran, trycker du på symbolen Växla kamera högst upp till vänster.
  3. För att ändra inställningarna för kameran eller bilden, trycker du på symbolen Inställningar och gör dina ändringar.För ytterligare information, hänvisas du till kontrollenhetens dokumentation.
  4. Placera kontrollenheten för att ta en bild och tryck sedan på knappen eller tryck på knappen OK på kontrollenheten.
  5. För att stänga av kameran, trycker du på skärmen och sedan på X i det övre högra hörnet.

Om du har valt alternativet Visa med ny mediafil när du konfigurerade inställningarna för mediafiler, kommer skärmen för mediafiler att visa en miniatyrbild av bilden.Detta gör det möjligt att ändra metoden Länka till och punktnamnet om man länkar baserat på punktnamn.

Om inte alternativet Visa med ny mediafil valdes, visas inte bilden och den länkas automatiskt till det alternativ som du valde i skärmen Mediafil i jobbets egenskaper.

6. Tryck på Godkänn.