Målbelysning

När du arbetar i en mörk miljö och använder Trimble SX10 eller SX12 skannande totalstation, kan du använda målbelysningen för att enklare hitta och se målen. Målbelysning fungerar bäst vid användning av den primära kameran.

Vid lagring av en punkt som mäts i DR-läge blinkar spårljuset och lasern det antal gånger som ställts in i fältet Laserblinkning på skärmen för EDM-inställningar.Se EDM-inställningar.

För att när som helst, slå av eller på målbelysningen, trycker du på instrumentsymbolen i statusfältet och sedan på TIL.

För att ställa in belysningsmetoden:

1. Tryck på instrumentikonen i statusfältet.
  2. Tryck och håll in knappen TIL.Skärmen Målbelysning visas.
  3. Välj kryssrutan för Aktivera målbelysning.
  4. I fältet Belysning, väljer du Blinkande eller Fast.

Belysningen kan styra vid skanning eller vid panorama med hjälp av den primära kameran genom att ställa in MålbelysningAv eller Fast i skärmen Skanning eller Panorama.

När du tar bilder som inte är panoraman, exempelvis ögonblicksbilder för mått, kommer den målbelysningen som fångas av bilden att bero på TIL-statusen vid det tillfälle som bilden togs.

Vid skanning eller panorama med hjälp av översiktskameran, kommer programmet automatiskt att inaktivera målbelysningen under skanningen om målbelysningen är aktiverad.