Vrid mot

Om Du använder ett servo‑ eller fjärrstyrt instrument, kan Du använda Vrid mot‑ ‑optionen för att styra instrumentets rörelser.

1. Tryck på Instrumentsymbolen i statusfältet för att öppna skärmen Instrumentfunktioner.

2. Tryck på Vrid mot.
  3. För att vrida instrumentet:

• 90° horisontellt till höger eller vänster, eller 180°, tryck på lämplig skärmtangent längst ner på skärmen.
    • till en horisontal- eller vertikalvinkel, väljer du HV eller VV i fältet Metod och anger sedan vinkeln i fältet Vrid mot.
    • till en horisontal- eller vertikalvinkel, väljer du HV och VV i fältet Metod och anger sedan horisontalvinkeln i fältet Vrid mot HV, och vertikalvinkeln i fältet Vrid mot VV.
    • till en angiven punkt, väljer du Punktnamn i fältet Metod och anger eller väljer sedan punkten i fältet Punktnamn, eller väljer punkten på kartan.Om mer än en punkt är markerad kommer instrumentet att vändas till den senast valda punkten.
    • på avstånd, väljer du Avstånd i fältet Metod och anger sedan avstånder från din aktuella position till den position där instrumentet tappade låsningen.Detta hjälper Sök-funktionen att lokalisera målet när du har förlorat låsningen.
  4. För att få instrumentet att lokalisera och låsa på prismat, tryck Sök.Meddelandet "Söker..." visas och instrumentet börjar söka efter prismat.
  5. Slå Vrid.Instrumentet vrids mot vinkeln/vinklarna eller punkt som du matade in.