Konfiguration av internet med en separat smartphone

Du kan ansluta kontrollenheten till internet med en separat smartphone. Anslut din smartphone till kontrollenheten med hjälp av Bluetooth eller en Wi-Fi-anslutning. Kontrollenheten använder sedan smartphone-anslutningen till det mobila 3G eller 4G bredbandsnätverk för att ansluta till internet.

Generellt har Wi-Fi-anslutningar snabbare dataanslutningar men förbrukar mer batteri på båda enheterna än Bluetooth-anslutningar.

Du kan bara ha en aktiv Wi-Fi-anslutning åt gången, så om du har anslutit kontrollenheten till ett Trimble SX10 eller SX12 skannande totalstation med hjälp av Wi-Fi måste du ansluta din smartphone med hjälp av Bluetooth.