Filtrering av data med hjälp av sökning med jokertecken

För att filtrera den visade informationen med hjälp av jokertecken, gör du något av följande:

• På skärmen Punkthanteraren, trycker du på.
  • Tryck på i verktygsfältet för Karta eller i verktygsfältet för Video, välj fliken Filter och tryck sedan på .

Skärmen för Sökning med jokertecken visas.Ange dina sökkriterier efter behov i fälten Punktnamn, Kod och Anteckning och om det är aktiverat, fälten Beskrivning.

För att inkludera sökning med jokertecken, använder du * (för flera tecken) och ?(vi enkla tecken). De filter som specificerad för enstaka fält behandlas tillsammans och endast punkter som uppfyller kriterierna för samtliga filter kommer att visas. Använd * i det fält som inte ska filtreras. Filtrering är inte skiftlägeskänslig (dvs skiljer ej på stora och små bokstäver).T.ex:

Punktnamn Kod Beskriv. 1 Beskriv. 2 Anteckning Exempel resultat

*1*

*

*

*

*

1, 10, 2001, 1a

1*

*

*

*

*

1, 10, 1a

1?

*

*

*

*

10, 1a

*1*

Staket

*

*

*

Samtliga punkter med ett namn som innehåller en 1 och har koden = Staket

*1*

*Staket*

*

*

*

Samtliga punkter med ett namn som innehåller en 1 och en kod som innehåller Staket

1???

*

*

*

fel*

Samtliga punkter med ett namn som börjar med 1 och är 4 tecken långt och en anteckning som börjar med fel

*

Träd

Asp

25

*

Samtliga punkter där koden = träd och Beskrivning 1 = Asp och Beskrivning 2 = 25

Sökresultaten returnerar punkter från filer som är länkade till jobbet och uppfyller dina sökkriterier även om de för närvarande inte visas på kartan.

Filtersymbolen blir gul för att markera när ett filter tillämpas. För att avaktivera filtret tryck på Återställ eller sätt alla fälten till *.

På kartan rensas filterinställningarna när du växlar jobb.

I Punkthanteraren, lagras filterinställningarna men tillämpas inte om punkthanteraren stängs.För att återaktivera filterinställningarna tryck på och därefter Godkänn.