Importera data till jobbet

1. Tryck på och välj Jobb.

2. I skärmen Jobb, väljer du det jobb som du vill importera data till.
  3. Tryck på Importera.Skärmen Import visas.
  4. Välj Filformat för den fil som ska importeras.

Alternativen är CSV- eller TXT-format, eller Surpac-filer om du använder appen Gruvor.

För att skapa ett jobb från en DC eller JobXML-fil, se Skapa ett lokalt jobb.

5. Tryck på för att leta fram den fil som ska importeras.

Du kan välja en fil på valfri diskenhet, såsom en nätverksdisk eller en USB-disk. USB-enheter måste formateras med formatet FAT32, för Trimble-kontrollenheter som kör Android.

Om kontrollenheten kör Android, kan du få en fråga om att ge Trimble Access behörighet att läsa från och skriva till USB-disken. När du trycker på Ja visas valskärmen för mappar på Android-enheten. Tryck på på den skärmen, bläddra till USB-enheten och tryck på [VÄLJ] eller [Använd den här mappen]. USB-disken visas nu på skärmen Trimble Access Välj mapp. Tryck på skärmknappen Välj USB-disk när USB-enheten är ansluten, om meddelandet USB-disk upptäckt inte visas, eller om du har avvisat meddelandet. Observera att det kan ta upp till 30 sekunder innan USB-enheten upptäcks.

6. Välj den fil som ska importeras på skärmen Välj en fil. Tryck på Godkänn.
  7. För att importera punkter som kontrollpunkter, markerar du kryssrutan Importera punkter som kontroll.
  8. Om den valda filen är en kommaavgränsad CSV- eller TXT-fil:
    1. Använd fälten Punktnamn, Punktkod, Nordlig (x), Östlig (y) och Höjd för att mappa respektive fält till lämpligt fält i filen. Välj Oanvänd om ett visst värde inte finns i den fil som tas emot.
    2. I listan Fältavgränsare väljer du det tecken (komma, semikolon, kolon, blanksteg eller tabb) som separerar data i filen till distinkta fält.

3. Om filen innehåller höjder som är null, anger du värdet Null höjd.
    4. I fältet Åtgärd för dubblettpunkt väljer du den åtgärd som programmet ska vidta om filen innehåller punkter med samma namn som befintliga punkter i jobbet.Välj:

• Välj Skriv över för att lagra de importerade punkterna och radera alla befintliga punkter med samma namn.
      • Ignorera för att hoppa över de punkter med samma namn så att de inte importeras.
      • Lagra båda för att lagra de importerade punkterna och behålla alla befintliga punkter med samma namn.
  9. Om kryssrutan Avancerad geodetik är aktiverad i skärmen Cogo-inställningar, och du väljer en CSV eller TXT-fil, måste du ange Koordinattyp för punkterna i filen.Välj Planpunkter eller Plan (lokala) punkter.
  10. Om punkterna i filen är Planpunkter (lokala), väljer du den transformation som du vill använda för att transformera dem till planpunkter:
    • För att tilldela transformationen senare, väljer du Inte tillämpad, detta kommer att definieras senare. Tryck på Godkänn.

Om du väljer det här alternativet och du senare vill tilldela en indata‑transformation till filen, måste du först ta bort länken för att därefter länka om filen.

• För att skapa en ny lokal transformation, väljer du Skapa ny transformation.Tryck på Nästa och slutför de steg som krävs.Se Transformationer.
    • För att välja befintlig visningstransformation, väljer du Välj transformation.Välj visningstransformation i listan. Tryck på Godkänn.
  11. Tryck på Godkänn.
  12. Tryck på OK.