Trimble Maps

Trimble Maps har ett enkelt, lättanvänt sätt att få bakgrundsbilder för kartan i dina Trimble Access-jobb.

Användning av Trimble Maps kräver ingen konfiguration – anslut bara kontrollenheten till internet så kan tjänsten Trimble Maps automatiskt tillhandahålla bakgrundsdata för jobbets omfattning.

Jobbet måste använda en definierad projektion och ett definierat datum. Trimble Maps kan inte tillhandahålla bakgrundsbilder för jobb som använder Endast skalfaktor eller koordinatsystemet ingen projektion/inget datum.

Trimble Maps är tillgänglig för alla kontrollenheter som har en aktuell Trimble AccessTrimble Access Software Maintenance Agreement eller för alla användare av Trimble Access som har en giltig prenumeration.

För att visa bakgrundsbilder i Trimble Maps:

1. Tryck på i kartans verktygsfält för att öppna Lagerhanteraren från kartan.

2. I Lagerhanteraren väljer du fliken Kartfiler.

3. Tryck på Trimble Maps och välj sedan vilken typ av bakgrundsbilder du vill visa. Välj mellan Satellit, Gata eller Terräng.

Vänta medan kartan uppdateras med de valda bakgrundsbilderna. Tryck på i kartans verktygsfält, om du inte kan se informationen, och välj sedan Planera eller Toppvy.

4. För att ge bättre kontrast åt funktioner i jobbet eller i andra länkade filer trycker du på i kartans verktygsfält och väljer Genomskinlighetoch flyttar sedan det första skjutreglaget åt vänster för att öka genomskinligheten för Trimble Maps.