Granska objektegenskaper på kartan

Markera objekten på kartan och tryck sedan på Granska, för att granska informationen för objekt på kartan. Välj det i listan och tryck på Information, om du valde fler än ett objekt.

Du kan granska egenskaper för punkter, linjer och polygoner i jobbet eller i länkade kartfiler, samt objekt från vissa webbkarttjänster på Trimble Access-kartan.

Hantera egenskaper

Egenskaper för objekt i en länkad kartfil visas i grupper som går att visa och dölja. Om du snabbt vill visa eller dölja alla grupper trycker du på Ctrl + mellanslag, eller på Ctrl när du trycker på någon av symbolerna för att visa eller dölja.

Tryck på bredvid en eller flera egenskaper och sedan på Uppdatera för att kopiera de valda egenskaperna och deras gruppnamn till gruppen Favoritegenskaper överst i egenskapslistan, för att välja favoritegenskaper.

Favoritegenskaper måste väljas per kontrollenhet. När du har lagt till en favoritegenskap visas egenskapen alltid i gruppen Favoritegenskaper om egenskapen används för det valda objektet i någon länkad kartfil.

Tryck på bredvid egenskapen i gruppen Favoritegenskaper och sedan på Uppdatera, för att ta bort en egenskap från gruppen Favoritegenskaper.

Egenskaper i länkade filer

Egenskaper i länkade filer är skrivskyddade och går inte att redigera.

När du använder ett objekt från en länkad kartfil i programmet Trimble Access, för exempelvis en Cogo-beräkning, vid utsättning eller för att skapa en punkt i jobbet, kopierar Trimble Access objektets egenskaper från den länkade kartfilen och lagrar dessa som skrivskyddade egenskaper med punkten eller linjen i Trimble Access-jobbet.

Egenskapsuppsättningar för BIM-modell

Egenskaper i anpassade egenskapsuppsättningar som har lagts till i BIM-modellen i Trimble Connect kan visas och redigeras för de objekt som valts på kartan på skärmen Granska. Se Granska anpassade egenskapsuppsättningar, för mer information.

Egenskaper i anpassade egenskapsuppsättningar som har lagts till i BIM-modellen i Trimble Connect kan endast redigeras på skärmen Granska. När du använder ett objekt från en BIM-modell i programmet Trimble Access, för exempelvis en Cogo-beräkning, vid utsättning eller för att skapa en punkt i jobbet, kopierar Trimble Access objektets egenskapsuppsättningar från objektet och lagrar dessa som skrivskyddade egenskaper med punkten eller linjen i Trimble Access-jobbet. Redigera egenskapens värde innan du använder objektet i programmet, om du behöver ändra värdet för en anpassad egenskap.