BIM-verktygsfält

Använd BIM-verktygsfältet för att isolera och visa den information som du är mest intresserad av, från de BIM-modeller som för närvarande visas på kartan.

BIM-verktygsfältet visas automatiskt bredvid Kartans verktygsfält när en BIM-modell har minst ett lager inställt som Valbart i Lagerhanteraren. Tryck på i Kartans verktygsfält och välj sedan BIM-verktygsfältet, om BIM-verktygsfältet inte visas.

Knapp Funktion

Dölj

Välj objekt med hjälp av urvalsverktygen i verktygsfältet Karta eller per Organizer-grupp. De valda objekten behöver inte finnas i samma lager eller i samma BIM-fil.

Tryck på för att dölja de valda objekten i BIM-modellen.

Se ämnet Dölja och isolera objekt i BIM-modeller, för mer information.

Visa endast

Välj objekt med hjälp av urvalsverktygen i verktygsfältet Karta eller per Organizer-grupp. De valda objekten behöver inte finnas i samma lager eller i samma BIM-fil.

Tryck på för att visa endast de valda objekten i BIM-modellen.

Se ämnet Dölja och isolera objekt i BIM-modeller, för mer information.

Ångra

Tryck på för att ångra föregående filtreringsåtgärd (Dölj, Visa endast eller urval efter Organizer-grupp).

Återställ

Tryck på för att ångra alla tidigare filtreringsåtgärder och återställa kartan.

Valläge

Tryck på för att snabbt inaktivera eller återaktivera valbarheten för objekttyper vid val av objekt i en BIM-modell på kartan.

Tryck på och välj sedan ett alternativ för att slå på eller av valbarheten för dessa objekt. Alternativen är:

• Val av punkt/hörn styr om punkter eller hörn i modellen är valbara.

• Val av linje-/kant styr om linjer eller kanter i modellen är valbara.

• Val av yta: styr hur mycket av en yta som är valbar. Endast ett alternativ för val av yta kan vara aktiverat åt gången. Välj från:

• Hela objekt för att välja hela objektet som en enda yta.

• Individuella ytor för att välja endast en yta av objektet åt gången.

Knappen ändras till när det inte går att välja någon av objekttyperna. Se Urvalsläge för BIM-modell, för mer information.

Organizer

Tryck på för att öppna Organizer-formuläret och välja objekt som visas i BIM-modellen per Organizer-grupp som angetts i Trimble Connect.

Se Val från BIM-modeller enligt Organizer-grupp, för mer information.

Egenskapsuppsättningar

Tryck på för att ladda ner anpassade egenskapsuppsättningar från Trimble Connect, som tillämpats för de BIM-modeller som visas på kartan.

Se Granska anpassade egenskapsuppsättningar, för mer information.