Mäta flera linjer i Mätkoder

När du mäter flera linjer som har samma kod kan du använda väglinjer för att lägga till ett numeriskt suffix för varje linje så att du kan hålla reda på vilken linje du mäter. Väglinjer gör det möjligt för dig att:

• Börja mäta punkter för en linjefunktion, pausa den och sedan börja mäta punkter för en annan linjefunktion av samma typ innan du fortsätter med den första funktionen.

• Enkelt definiera start- och slutpunkter för linjefunktioner utan att behöva använda kontrollkoder, vilket är användbart när du mäter flera funktioner av samma typ efter varandra.

Mäta fler än en linje som använder samma funktionskod:

1. Tryck på och välj Mätning/Mätkoder.
  2. Starta mätningen, om du inte redan har gjort det. Ställ instrumentet i spårningsläge, om du gör en mätning med totalstation.
  3. Välj kodgruppen i listan och tryck på A-Z för att snabbt växla mellan gruppsidorna 1-26.

Du kan inte använda genvägar med alfnumeriska tangenter om knappen Multikod längst ner i formuläret är aktiverad.

4. Börja mäta punkter på det första linjeobjektet:
    1. Tryck på lämplig kodknapp för att mäta den första punkten.

Du kan även välja kodknappar med hjälp av knappsatsen. Om knapplayouten har tre kolumner, kan du trycka på den numeriska knapp som motsvarar kodknappen, eller använda pilknapparna för att navigera till knappen och sedan trycka på Mellanslag.

Om En tryckning för mätning inte är aktiverat, måste du dubbeltrycka på kodknappen för att påbörja mätningen.

2. På skärmen Mät detaljerad punkt eller Mät punkt kan du mäta och lagra punkten.

När mätningen är lagrad, visas formuläret för Mätkoder, redo för nästa mätning.

3. Tryck på samma kodknapp igen eller tryck på Enter, för att mäta efterföljande punkter på den första linjen.

Linjen eller polygonen ritas på kartan när du mäter punkter.

5. För att börja mäta punkter på ett annan linjeobjekt av samma kodtyp:

1. Tryck på skärmknappen + Str för att öka suffixet på den markerade kodknappen.

2. På skärmen Mät detaljerad punkt eller Mät punkt kan du mäta och lagra punkten.

När mätningen är lagrad, visas formuläret för Mätkoder, redo för nästa mätning.

3. Tryck på samma kodknapp igen eller tryck på Enter, för att mäta efterföljande punkter på den andra linjen.

Linjen eller polygonen ritas på kartan när du mäter punkter.

6. Tryck på skärmknappen - Str eller + Str, om du vill växla mellan de två pågående linjeobjekten.

Den valda funktionen markeras på kartan och kartan visar en streckad linje från slutet av funktionen till den aktuella punkten, så att du visuellt kan kontrollera hur linjen kommer att förlängas när du lägger till den aktuella punkten och för att säkerställa att du har valt rätt funktion.

Tryck på skärmknappen + Str för att visa nästa väglinje i sekvensen, vid mätning av flera linjer samtidigt. Tryck på Finn Str, vid påbörjande av en ny linje eller för att finna nästa tillgängliga oanvända väglinje för den markerade knappen.