Välja funktionskoder i Mät punkter eller Mät detaljerad punkt

Välj funktionskoden för en punkt i Kodlistan. Gör något av följande, för att öppna formuläret Kodlista:

• Tryck i fältet Kod i formuläret Mät.
  • Tryck på högerpilen vid mätning av en punkt.

Formuläret Kodlistor listar alla koder i det valda funktionsbiblioteket.Se avsnitten nedan för information om hur du väljer koder och filtrerar Kodlistan.

Tryck på fältet Kod i formuläret Mät eller fältet Kod högst upp i Kodlistan och sedan på den befintliga punkten på kartan, för att snabbt återanvända en kod från en befintlig punkt.Programmet fyller i fältet Kod med koderna för den valda punkten.