Konstruktionspunkter

Konstruktionspunkter används normalt i Cogo-funktioner eller vid inmatning av linjer, bågar och polylinjer.

För att snabbt mäta och automatiskt lagra en konstruktionspunkt, trycker du på bredvid fältet Punktnamn på skärmen för CoGo-beräkning eller inmatning och väljer sedan Snabb fixering:

• I en mätning med totalstation kommer positionen att lagras oavsett vart instrumentet är riktat.
  • I en GNSS‑mätning, använder SnabbFix Snabbpunkts ‑metoden.

Konstruktionspunkter lagras i databasen med autopunktnamn som ökar från Temp0000. De klassificeras högre än Utsättningskontrollpunkter och lägre än normala punkter. För ytterligare information, se Databasens sökregler.

Om du vill visa konstruktionspunkter i en karta eller lista, trycker du på i verktygsfältet för Karta för att öppna Lagerhantering.Välj fliken Filter och se till att konstruktionspunkterna är inställda som valbara. Se Filtrerar data på typ av mätning.