Exportera LandXML-väglinjevägar från kontorsprogrammet

Innan du exporterar en LandXML-väglinjeväg för användning i programmet Trimble Access Roads bör du tänka på följande:

• Trimble Access Roads har endast stöd för en profil i en fil. Om du exporterar en horisontell linjegeometri och den har flera profiler väljer du bara en profil som du vill exportera. Om du väljer mer än en profil kommer programmet att använda den första i filen.

• Trimble rekommenderar att du undviker vertikala ytor. Om en väglinje har samma offset som en annan, kan programmet Trimble Access Roads koppla ihop väglinjerna i fel ordning när den kopplar ihop väglinjerna för att visa tvärsektionerna. Undvik detta problem genom att definiera en av väglinjerna med en liten förskjutning från den andra.

Överväg exempelvis, följande bild som visar en tvärsektionsvy av en trottoarkant och en kanal, där väglinjerna 2 och 3 i det övre diagrammet har samma offset och kan, potentiellt, anslutas felaktigt på det sätt som visas i den röda linjekartan. I det undre diagrammet, där väglinje 3 har definierats med en mindre offset från väglinje 2 kommer väglinjerna alltid att kopplas korrekt på det sätt som visas i den svarta linjekartan.