Arbetsflöden för vägar

Programmet Trimble Access Roads har stöd för två huvudsakliga arbetsflöden vid utsättning av vägar och liknande linjära objekt.

Vägdesignfiler

Arbetsflödet med en vägdesignfil gör det möjligt för dig att sätta ut från en vägdesignfil som består av en linjegeometri (vägens mittlinje) med antingen en eller flera relaterade väglinjer som definierar vägen, eller relaterade tvärsektionsmallar. All sektionering härleds från linjegeometrin.

De vägdesignfiler som stöds är RXL-filer och LandXML-filer.

Se Vägdesignfiler, för mer information om hur du skapar och använder dessa filer.

Väglinjer och ytor

Arbetsflödet Väglinjer och ytor gör det möjligt för dig att sätta utt väglinjer som linjära objekt som liknar vägar, vanligtvis när du inte har en vägdesignfil. Du kan exempelvis sätta ut refuger eller trottoarkanter, eller schakta och fylla alla linjära objekt som har en övre och undre yta, som exempelvis en vall eller byggnadsschaktning.

Väglinjer kan vara linjer, bågar eller polylinjer som är inskrivna i jobbet eller så kan de väljas från alla länkade filer som innehåller linjearbeten, inklusive DXF-, IFC- eller 12da-filer.

Välj en väglinje som den primära sektioneringsväglinjen och sätt sedan ut en eller två väglinjer med sektionering i förhållande till den primära sektioneringsväglinjen. Vid utsättning av en väglinje kan du även välja en yta. Vid utsättning av två väglinjer skapas en yta mellan väglinjerna. Fler ytor kan också väljas.

Se Väglinjer och ytor, för mer information.