Inställningar för automatisk anslutning

När automatisk anslutning är aktiverat, försöker programmet Trimble Access att ansluta automatiskt till den GNSS-mottagare eller totalstation som är ansluten till kontrollenheten så snart du startar programmet.För en lista över instrument och mottagare som stöds, se Utrustning som stöds.

När programmet försöker ansluta till ett instrument automatiskt, blinkar symbolen för automatisk anslutning i statusfältet. Om programmet är konfigurerat för att ansluta automatiskt till olika typer av enheter, visar statusfältet olika symboler när programmet försöker ansluta till respektive typ av enhet.

Du behöver inte vänta på att programmet ansluter automatiskt. För att tvinga programmet att ansluta till den enhet som är ansluten till kontrollenheten, väljer du mätmetod och påbörjar mätningen.

Om symbolen för automatisk anslutning visar flera symboler och ett rött kryss , har den automatiska anslutningen inaktiverats för alla enhetstyper.