Favoritskärmar och funktioner

Favoriter och Funktioner låter dig skapa genvägar till programmet skärmar, kartkontroller eller för att aktivera/inaktivera en funktion på ett instrument/en mottagare.

Tryck på för att visa Favoriter.Listan Favoriter visas bredvid menyn.Tryck på Favorit i listan Favoriter för att gå direkt till den skärmen eller för att aktivera/inaktivera funktionen på instrumentet/mottagaren.

Listan Återvänd till bredvid listan Favoriter visar de skärmar som visats tidigare som fortfarande är öppna.Tryck på ett objekt för att återvända till den skärmen.

För att visa Favoriter när Trimble Access körs i stående läge, trycker du på och väljer sedan Favoriter.Huvudmenyn ändras till menyn Favoriter och visar listan Favoriter och listan Återvänd till.

Om kontrollenheten har en numerisk knappsats kan du använda knappsatsen för att ange det knappsatstecken (1-9, 0, - eller .)som är markerat i de första tolv panelrutorna för att aktivera/inaktivera funktionen Favorit eller öppna motsvarande skärm.

Du kan lägga till dina egna objekt i listan Favoriter och / eller så kan du tilldela dem till en funktionsknapp på kontrollenheten.Om du exempelvis tilldelar en DR-funktion till funktionsknappen F3 på kontrollenheten, kan du trycka på F3 vid en mätning med totalstation för att visa valfri skärm i programmet.

Om du använder en tablet som har programmerbara knappar istället för dedikerade funktionsknappar, som t.ex. Trimble T10, måste du markera kryssrutan Använd funktionsknappar på skärmen Välj språk. Använd appen Button Manager som är installerad på din tablet för att ställa in någon av de tre programmerbara knapparna på framsidan av din tablet som funktionsknappar. Se Bruksanvisningen för din Trimble T10. Om du använder en tablet från tredje part, tittar du i dokumentationen för din tablet rörande funktionstangenter och om dessa är programmerbara.

Gruppera favoriter

Du kan skapa grupper av favoriter och funktioner och sedan använda den grupp som matchar ditt arbetsflöde. Du kan exempelvis använda en grupp vid användning av ett konventionellt instrument och en annan grupp när du använder en GNSS-mottagare.Vid användning av grupper beror den funktion som aktiveras när du trycker på exempelvis F3, på om du använder det konventionella instrumentet eller GNSS-gruppens funktioner.

Tryck på bredvid gruppnamnet och välj alternativet Automatisk växling för att programmet automatiskt ska växla till den gruppen av Favoriter när du startar en konventionell eller GNSS-mätning. Funktionen Växla automatiskt fungerar bäst när du har konfigurerat en konventionell grupp och en GNSS-grupp med favoriter. Programmet kommer även att byta grupper automatiskt när det aktiva instrumentet ändras under en integrerad mätning.