Använda befintliga jobb med den senaste versionen av Trimble Access

Du kan öppna .job-filer (JOB) som skapats med en föregående version av Trimble Access med den senaste versionen av programmet. Trimble Access konverterar automatiskt jobbet till programmets aktuella version.

Jobb som uppgraderats till den senaste versionen av Trimble Access kan inte användas med tidigare versioner av programmet.Trimble Trimble rekommenderar att du behåller en säkerhetskopia av den tidigare versionen av jobbet om vissa kontrollenheter i din organisation fortfarande använder en tidigare version av Trimble Access.

För att använda jobb från Trimble Access 2016.xx eller tidigare på en kontrollenhet som kör Windows, eller jobb från Trimble Access 2018.xx eller tidigare på en kontrollenhet som kör Android, måste du först konvertera jobben så att de är kompatibla med den senaste versionen av Trimble Access. Ett antal alternativ för hur du gör detta finns i supportanteckningen Trimble Access: Converting jobs to a newer version, som kan laddas ner från sidan Supportbulletiner .

Använd .job-filer hellre än .jxl-filer

Det är möjligt att öppna .jxl (JXL- eller JobXML)-filer i Trimble Access, men Trimble rekommenderar dock att du använder motsvarande .job-fil hellre än .jxl-filen om den är tillgänglig.

JXL-filer skapas genom att exportera jobbfilerna som en JXL-fil från Trimble Access, eller genom att importera en JOB-fil till Trimble Business Center. En JXL-fil är en XML-representation av .job-filen.

Även om Trimble Access kan skapa en ny .job-fil från en .jxl-fil, så återskapar den inte ursprungsjobbet. När Trimble Access skapar ett jobb från en JXL-fil, läser den bara in avsnittet <Reductions> i XML-filen. Avsnittet <Reductions> i filen innehåller endast punktposter, vilket innebär att en .job-filer som skapats från en .jxl-fil endast innehåller inskrivna punkter. Om du har den ursprungliga .job-filen och du uppgraderar den till den senaste versionen av Trimble Access så behålls rådata - du kommer att se alla funktionskodade linjearbeten och du kan redigera data på samma sätt som du kan i det ursprungliga jobbet, du kan exempelvis redigera antenn- eller målhöjder, och du kan lägga till en kalibreringspunkt i en platskalibrering.