Konstatera stationens höjd

I en konventionell mätning, använd stationshöjdfunktionen för att fastställa höjden på instrumentpunkten genom att utföra observationer till punkter med kända höjder.

Stationshöjdberäkningen är en planberäkning. Använd endast punkter som kan granskas som plankoordinater. För att beräkna stationens höjd behöver du minst en vinkel‑ och avståndsobservation till en känd punkt eller två observationer av endast vinklar till olika punkter.

1. Starta en mätning och utför en stationsetablering.
  2. Tryck på och välj Mätning/Stationens höjd.

Informationen om instrumentpunkten som angavs vid stationsetableringen visas.

3. Om du inte angav instrumenthöjden vid stationsetableringen, anger du instrumenthöjden nu. Tryck på Godkänn.
  4. Mata in punktnamn, kod, och prismadetaljer för punkten med känd höjd.
  5. Tryck på Mät. När mätningen lagras, visas skärmen Punktförbättringar.
  6. På skärmen Punktförbättringar, trycker du på:
    • + Punkt (för att observera flera kända punkter)
    • Detaljer för att granska eller redigera punktdetaljer
    • Använd för att aktivera/inaktivera en punkt
  7. För att granska resultatet för stationshöjd tryck på Resultat i skärmen för Punktförbättringar.
  8. Tryck på Lagra.

All befintlig höjd för instrumentpunkten skrivs över.