Keskilinjan laskeminen

Voit laskea BIM-mallissa olevan putken, sylinterin tai putkiston keskilinjan.Ohjelmisto määrittelee murtoviivan, joka kulkee pinnan keskustaa pitkin.

1. Voit määritellä, valitseeko pintojen valinta kartalta Yksittäiset pinnat vai Koko objekti. Vaihda Pinnan valintatila-tilaa napauttamalla ja valitsemalla Asetukset. Valitse haluamasi vaihtoehto Pinnan valintatila -kentältä BIM-mallien ryhmälaatikossa. Katso Kartan asetukset.

2. Valitse kartalla oleva pinta näpäyttämällä sitä.
  3. Näpäytä karttaa ja pidä sitä näpäytettynä ja valitse Laske keskilinja.

Laskettu keskilinja näkyy kartalla.

4. Syötä Murtoviivan nimi.

5. Tarvittaessa syötä linjan koodi Koodin kenttään.

6. Näpäytä Tall.

Kun Pinnan valintatila-sovelluksen tilaksi on valittu Koko objekti, ohjelmisto valitsee myös objektin piilotetut osat, kuten osat, jotka yhdistävät yhden objektin toiseen.Tämän seurauksena keskilinja pintaan saattaa olla pidempi kuin tilanteessa, jossa Pinnan valintatila-tilaksi on asetettu Yksittäiset pinnat.