BIM-mallit

BIM-malli on rakennuksen tai muun rakennetun kohteen, kuten sillan, tien tai putkilinjan 3D-malli. BIM-malleja käytetään rakennetun kohteen suunnittelussa, piirtämisessä, rakentamisessa ja huollossa.Trimble Access:ssa BIM-malleja voidaan käyttää kenttätyön kartoittamiseen, kuten merkintään, cogo-laskentaan ja pisteiden mittaamiseen.

IFC- ja TrimBIM-tiedostoja ei tueta 32-bittisissä Android-maastotietokoneilla, jotka ovat TCU5-maastotietokone ja TDC600 model 1 -kannettava.

Trimble Access tukee seuraavia BIM-mallitiedostotyyppejä:

  • Autodesk AutoCAD -ohjelmistolla luotuja Drawing-tiedostoja (.dwg).

  • IFC-tiedostoja (Industry Foundation Class), joiden tiedostomuoto on .ifctai .ifczip.

  • Navisworks-ohjelmistolla luotuja Navisworks-tiedostoja (.nwd).

  • TrimBIM-tiedostoja (.trb), jotka ovat pienempi ja tehokkaampi vaihtoehto IFC-tiedostoille.

DWG- ja NWD-tiedostoja ei tueta, kun ne tallennetaan suoraan Android-laitteeseen. Jos haluat käyttää DWG- tai NWD-tiedostoja, kun Trimble Access on käytössä Android-laitteella, lataa ne Trimble Connect-projektiin käyttäen Trimble Connect for Windowsia. Tiedostot muunnetaan automaattisesti TrimBIM-tiedostoiksi pilvessä. Kun lataat projektin maastotietokoneeseen, valitse Asetukset-välilehti ja valitse Lataa TrimBIM-muodossa -valintaruutu. Tätä asetusta ei tarvita, kun käytät Windows-maastotietokonetta, mutta se voi silti tarjota paremman suorituskyvyn. Lisätietoja on osiossa Datan synkronointi pilvipalvelun kanssa.

Trimble Access tukee tavallisten AutoCAD-entiteettien lukemista DWG-tiedostoista.Jotkin CAD-sovellukset, kuten Civil 3D, käyttävät AutoCAD-laajennuksia luodakseen 3D-objekteja, joita Trimble Access ei välttämättä tue.DXF-tiedoston käyttäminen voi olla parempi vaihtoehto kuin DWG:n käyttäminen, tai voit yrittää muuntaa Civil 3D -piirustuksen tavalliseen AutoCAD DWG -muotoon.Lisätietoja Civil 3D -piirustusten muuntamisesta tavalliseen AutoCAD-muotoon löytyy Autodeskin Tietoverkostosta.