Merkitseminen kartalta

Valitse kohteet kartalta ja napauta sitten Merkitse merkitäksesi ne käyttämällä liitetyn GNSS-vastaanottimen tai takymetrin sijaintitietoja.

1. Jos valitset kohteita linkitetystä tiedostosta, varmista, että tiedosto (ja tarvittaessa tiedostossa oleva taso) on valittavissa. Voit tehdä tämän Tasonhallintaissa.

2. Napauttaa kartalla olevaa kohdetta valitaksesi sen. Sinun tulee napauttaa jokaista pistettä tai linjaa, jotka haluat valita. Jos haluat valita linjan, napauta ruutua linjan loppupään lähellä valitaksesi linjan alun.
  3. Näpäytä Merkitse tai paina tallentimen näppäimistön Enter-painiketta.

4. Jos valittuna on useampi kuin yksi kohde, ne lisätään merkintäluetteloon, josta voit valita ne merkintää varten.

Kun käytät kohdetta linkitetyssä tiedostossa merkinnän aikana, Trimble Access kopioi kohteen ominaisuudet tiedostosta ja tallentaa ne yhdessä työn pisteen, viivan tai monikulmion kanssa.

Lisätietoja eri kohteiden merkitsemisestä, siirtymisestä merkittävään kohteeseen ja merkinnästä suhteessa pintaan on kohdassa Kaivomittauksen merkintävelho.

Kohteiden luominen BIM-mallista merkitsemistä varten

Kun merkitset BIM-mallista, voit käyttää seuraavia Cogo-menetelmiä laskeaksesi ja luodaksesi merkattavat kohteet:

• Pinnan keskipisteen luominen

Laske BIM-mallin pinnan keskipiste valitsemalla pinta kartalta ja valitsemalla sen jälkeen Laske keskipiste Napauta ja pidä painettuna -valikosta. Tämä on hyödyllistä silloin, kun haluat löytää pultin tai sylinterin keskipisteen voidaksesi merkitä sen.

Lisätietoja on kohdassa Laske keskipiste.

• Objektin keskiviivan luominen

Laske BIM-mallin tuubimaisen kappaleen, kuten putken tai sylinterin, keskilinja valitsemalla kohde kartalta ja valitsemalla sen jälkeen Laske keskilinja Napauta ja pidä painettuna -valikosta. Ohjelmisto määrittelee murtoviivan, joka kulkee objektin keskustaa pitkin.

Lisätietoja on kohdassa Keskilinjan laskeminen.