Kaivomittauksen merkintävelho

Käytä Merkintä-toimintoa merkitsemään pisteitä, rivejä, kaaria, murtoviivoja, linjauksia, teitä ja DTM:iä. Sinun tulee aloittaa mittaus, jos haluat käyttää merkintää.

Älä muuta koordinaattijärjestelmää tai kalibrointia sen jälkeen, kun olet merkannut kohteet. Jos teet näin, aiemmin merkityt pisteet ovat ristiriidassa uuden koordinaattijärjestelmän ja vaihdon jälkeen laskettujen tai merkittyjen pisteiden kanssa.

Sinun tulee aloittaa RTK-mittaus, jos haluat käyttää GNSS:ää merkintää varten. Sinun tulee määrittää projektio ja datumin muunnos, jos haluat merkitä viivoja, kaaria, murtoviivoja, linjauksia tai digitaalisia maastomalleja.

Voit merkitä työssä tai linkitetyssä tiedostossa jo olevia kohteita tai näppäillä ne merkinnän aikana.Voit merkitä kohteita kartalta, valikosta tai luomastasi luettelosta.Lisätietoja luettelon käytöstä löytyy kohdasta Merkkauskohteiden luettelo.

Jos haluat katsoa, miten voit ottaa käyttöön erityyppisiä ominaisuuksia ja miten asetukset määritetään, tutustu Stakeout with Trimble Access -soittolistaan Trimble Accessin YouTube-kanavalla.

Kohteen merkintä

1. Jos haluat suorittaa merkinnän:

• kartalta, valitse merkattava kohde kartalta ja napauta Merkitse.
    • Valikosta, napauta ja valitse Merkintä ja sen jälkeen merkittävä kohdetyyppi.Valitse merkattava kohde Merkinnän ruudusta.

Kun valitset merkittävää viiva-, kaari- tai murtoviivaominaisuutta kartalta, näpäytä ominaisuuden sitä päätä, jonka haluat olevan sen alkupää.Ominaisuudelle piirretään kulkusuuntaa osoittavat nuolet.Jos kulkusuunta ei ole oikein, poista ominaisuuden valinta näpäyttämällä sitä ja valitse ominaisuus uudelleen oikeassa suunnassa näpäyttämällä sen oikeaa päätä.Voit vaihtoehtoisesti näpäyttää tämän jälkeen karttaa ja pitää sitä pohjassa ja valita pikavalikosta Käännä suunta.Jos ominaisuutta on tasattu, siirtymäsuuntia ei vaihdeta, kun suunnan suuntaa käännetään.

2. Navigoi pisteeseen tai ominaisuuden alkukohdaksi määritettyyn pisteeseen. Vaihtoehtoisesti opasta henkilö, joka pitelee prismaa kuljettavaa paalua, pisteen luo.

Katso Merkinnän navigointi saadaksesi tarkempia tietoja merkinnän navigointiominaisuuden käyttämisestä.

3. Merkitse piste.
  4. Tallenna piste napauttamalla Hyväksy.
  5. Jos valitsit Näytä ennen tallennusta -asetuksen, Merkinnän asetusten ruudussa valitsemasi merkinnän deltat tulevat ruutuun. Napauta Tallenna tallentaaksesi erot.