Linja-, kaari- tai monikulmio-ominaisuuksien luominen mitattaessa

Trimble Access käyttää samoja kontrollikoodeja kuin Trimble Business Center linja-, kaari- tai monikulmio-ominaisuuksien luomiseen pisteistä. Pisteet, joille on määritetty sama linjan tai monikulmion ominaisuuskoodi, ovat viivojen yhdistämiä. Trimble Access ei täytä monikulmioita.

Luodaksesi ominaisuuksia samalla kun mittaat valitse ominaisuuskoodi pisteelle ja valitse sitten asianmukainen kontrollikoodi CAD-työkalupalkista.

CAD-työkalupalkki toimii kahdessa tilassa: mittaustilassa ja piirtotilassa.Kun olet aloittanut mittauksen ja avannut Mittauspisteet-, Mittaa topo- tai Mittaa koodit -lomakkeen, CAD-työkalurivi siirtyy automaattisesti mittaustilaan.

Yksityiskohtainen vaiheittainen opas ominaisuuksien luomiseen Mittauskoodien lomakkeen kontrollikoodien avulla on kohdassa Ominaisuuksien luominen Mittauskoodien kontrollikoodeja käyttämällä. Tässä ohjeaiheessa korostetaan myös tärkeimpiä eroja luotaessa ominaisuuksia kontrollikoodeilla Mittaripisteet- tai Mittaa topo -lomakkeessa.

Kun olet perehtynyt kontrollikoodeihin, saat maastossa kätevästi apua seuraavista aiheista:

Kontrollikoodien ominaisuuskoodikirjaston vaatimukset

Luodakseen ominaisuuksia ominaisuuskirjaston tulee sisältää koodeja, jotka on määritelty linjoiksi niitä ominaisuuksia varten, joita haluat luoda, sekä vaaditun toiminnon kontrollikoodeja luodakseen ominaisuusgeometrian, kuten uuden liitossarjan aloituksen tai päätöksen.Esimerkkikoodit Trimble Access Ohjeessa löytyvät GlobalFeatures.fxl-esimerkin ominaisuuskirjastotiedostosta, jonka voit tallentaa Trimble Access-ohjelmiston kanssa käyttäen Trimble Installation Manager:ia.Katso Esimerkki ominaisuuskirjastotiedostosta asennusta varten.

Aloita liitossarja -kontrollikoodit aloittavat linjat, ja Päätä liitossarja -kontrollikoodit päättävät linjat.Voit käyttää jompaa kumpaa tai molempia tilanteesta tai suosikkityönkulustasi riippuen, sillä koodien käyttö on joustavaa.Voit esimerkiksi aloittaa linjoja ilman kontrollikoodia, mutta kun haluat aloittaa seuraavan saman ominaisuuskoodityypin linjan, voit käyttää joko Päätä liitossarja -kontrollikoodia edellisen/viimeisen mittauksen kohdalla tai käyttää Aloita liitossarja -kontrollikoodia uuden linjan ensimmäisen pisteen kohdalla.

Jos esimerkiksi haluat mitata tien keskilinjan, ominaisuuskirjaston tulee sisältää tien keskiviiva (RCL, road centerline) ominaisuuskoodi, joka on määritetty Linjaominaisuus-tyyppinä. Luodaksesi keskilinjan ominaisuuden valitse RCL-ominaisuuskoodi ja näpäytä CAD-työkalupalkin Aloita liitossarja -painiketta ennen ensimmäisen Mittauskoodien pisteen mittaamista. Kaikki myöhemmät pisteet, jotka on liitetty RCL-ominaisuuskoodiin, lisätään linjaan.

Jos sarjassa on yli 2 pistettä ennen kuin viiva päättyy tai kontrollikoodia käytetään ohittamaan toinen koodi tai yhdistämään siihen, ominaisuuskoodattu vektorikartta luo liikkuvan viivahavainnon tai murtoviivan.Vektorikarttaa ei tallenneta työhän murtoviivana, vaan se luodaan lennossa koodatuista pisteistä. Murtoviiva voidaan valita ja merkitä.Voit valita murtoviivan yksittäisen kohdan myös napauttamalla ja pitämällä yksittäistä kohtaa painettuna ja sen jälkeen valitsemalla Valitse ominaisuuskoodattu linjasegmentti napauta ja pidä painettuna -valikosta.

Useiden koodien määrittäminen

Voit liittää useita ominaisuuskoodeja ja kontrollikoodeja yksittäiseen pisteeseen. Kun määrität useita ominaisuuskoodeja, yksinkertaisin tapa valita useita ominaisuuskoodeja on käyttää Mittauskoodien kaavakkeen Moni-koodi-painiketta . Näpäytä ensin ja valitse sitten ominaisuuskoodi ja kontrollikoodit, joita haluat käyttää.