IMUn kallistuksen mittaustyylin asetukset

Kun käytät vastaanotinta, jossa on sisäänrakennettu IMU, voit määrittää mittaustyylin käyttämään IMU-kallistuskompensointia ja tarvittaessa GNSS eBubblea, kun käytät vain GNSS -tilaa.

IMUn kallistuskompensaatio on käytettävissä vain RTK-mittaustyylissä.Valitse jälkilasketussa mittaustyylissä Kallistustoimintojen valintaruutu mahdollistaaksesi GNSS eBubblen käytön pisteitä mitattaessa ja varmistaaksesi, että Kallistusvaroitukset ja Autom. mittaus ovat käytettävissä asianmukaisissa pistetyyliasetuksissa.

1. Näpäytä ja valitse Asetukset / Mittaustyylit / Rover-asetukset.
  2. Valitse Mittaustyyppi-kentästä RTK.
  3. Valitse Antenniryhmä-ruudussa vastaanottimen malli Tyyppi-kentästä.
  4. Kallistuksen ryhmälaatikossa:Kallistuksen ryhmälaatikossa:
    1. Valitse IMUn kallistuskompensaation valintaruutu asettaaksesi kallistuskompensaation ”aina päällä” -tilaan sisäisiä IMU-antureita käytettäessä liikkumisen, navigoinnin tai pisteiden mittaamisen yhteydessä silloin, kun käytät mitä tahansa mittausmenetelmää paitsi havaittua kiintopistettä.

Ota IMUn kallistuskompensaatio pois käytöstä ja siirry Vain GNSS -tilaan mittauksen aikana esimerkiksi tilanteessa, jossa käytössäsi on bipod-tukijalka runsaskasvustoisessa ympäristössä ja vastaanottimen tulee olla jonkin aikaa liikkumatta, näpäyttämällä tilarivin vastaanotinkuvaketta ja näpäyttämällä ja pitämällä IMUn kallistuskompensaation painiketta pohjassa GNSS-toimintojen ruudussa.Jos työskentelet hyvälaatuisessa RTK-ympäristössä, jossa on liikettä koko ajan, näpäytä IMUn kallistuskompensaatio ottaaksesi sen käyttöön uudelleen.

2. Valitse eBubblen toiminnot -valintaruutu mahdollistaaksesi GNSS eBubblen käytön silloin, kun käytät Vain GNSS -tilaa, eli jos esimerkiksi mittaat havaittua kiintopistettä tai jos IMUa ei ole kohdennettu tai IMUn kallistuskompensaatio ei ole käytössä.

GNSS eBubble käyttää vain vastaanottimen kiihtyvyysmittareita ja toimii IMU-antureista erillään. GNSS eBubble näkyy ainoastaan Vain GNSS -tilassa.

3. Napauta Hyväksy.
  5. Pisteen mittauksen asetuksien konfigurointi:
    1. Valitse pistetyyppi mittaustyylin ruudussa.
    2. Aseta Autom. toleranssin tilaksi Kyllä, jolloin ohjelmisto laskee vaaka- ja korkeustarkkuudet, jotka täyttävät GNSS-vastaanottimen RTK-määritykset mitattavan peruslinjan pituudelle ja kaltevuudelle.Säädä omat tarkkuustoleranssisi asettamalla Autom. toleranssin tilaksi Ei ja anna vaadittu Vaakatoleranssi ja Pystytoleranssi.
    3. Jos eBubblen toimintojen valintaruutu on valittu mittaustyylin Rover-asetuksissa, valitse Kallistusvaroituksien valintaruutu, jolloin ruutuun ilmestyy varoitusviesti tilanteessa, jossa antennin kallistuma ylittää Kaltevuustoleranssin kenttään syötetyn raja-arvon.Voit määritellä erilaisen Kallistuman toleranssin arvon kullekin mittaustyypille.

4. Ota pisteiden automaattinen mittaus käyttöön ehtojen täyttyessä valitsemalla Automaattisen mittauksen valintaruutu.Vaadittavat edellytykset riippuvat tutkimustyylistä. Esimerkiksi RTK+IMU-tilassa paalun kärjen tulee olla liikkumatta, ja Vain GNSS -tilassa paalun tulee olla kaltevuustoleranssin sisällä.

Automaattisen mittauksen valintaruutu ei ole käytettävissä havaittuja kiintopisteitä varten.

5. Hylätäksesi automaattisesti pisteet silloin, kun sijainti on heikentynyt, esimerkiksi jos liiallista liikettä havaitaan mittausprosessin aikana, valitse Hylkää automaattisesti -valintaruutu.

6. Napauta Hyväksy.