Tukiaseman koordinaattien syöttäminen

RTK-mittauksen kohdalla tukiasemakoordinaattien täytyy olla Globaali-koordinaatteja, eli koordinaattien on oltava Globaali referenssidatumi-datumissa epookissa Globaali referenssiepookki. Globaali referenssidatumi ja Globaali referenssiepookki näkyvät työn ominaisuuksien Valitse koordinaattijärjestelmä -ruudussa. Katso Koord.järjestelmä.

Tunnettu piste

Jos olet pystyttänyt vastaanottimen tunnetulle pisteelle:

1. Aloittaessasi mittauksen tukiasemalla syötä tukiaseman nimi Pisteen nimen kenttään.
  2. Näpäytä Syöttö
  3. Aseta Menetelmän kenttään Syötetyt koordinaatit.
  4. Tarkista, että koordinaattikentissä käytetään odottamaasi formaattia.Jos näin ei ole, vaihda koordinaattien näyttömuoto näpäyttämällä Asetus-painiketta ja vaihtamalla Koord. näyttö -kenttään tarvitsemasi koordinaattien tyyppi.

Jos tunnetut koordinaatit ovat:

• Globaali koordinaatteja, tarkista, että koordinaattikentät ovat Latitudi, Longitudi ja Korkeus (Globaali).
    • Tasokoordinaatteja (ja projektion ja datumin muunnosparametrit on määritetty), varmista, että koordinaattikentät ovat Pohj-Itä-Kork.
    • Paikallisia geodeettisiä koordinaatteja (ja datumin muunnos on määritetty), tarkista, että koordinaattikentät ovat Latitudi, Longitudi ja Korkeus (paikallinen).
  5. Syötä tukiaseman vastaanottimen tunnetut koordinaatit.

Lisätietoja on kohdassa Tukiaseman koordinaatit.

6. Näpäytä Tall.

Tuntematon piste

Jos olet pystyttänyt tukiaseman pisteelle, jonka koordinaatteja et tiedä:

1. Aloittaessasi mittauksen tukiasemalla syötä tukiaseman nimi Pisteen nimen kenttään.
  2. Näpäytä Syöttö

3. Näpäytä tässä.

Nykyinen SBAS-sijainti (jos seurattu) tai nykyinen itsenäinen sijainti, joka on saatu GNSS-vastaanottimelta, näytetään.

• Jos haluat SBAS-sijainnin, varmista, että vastaanotin seuraa SBAS-satelliittia, tarkistamalla, että SBAS-kuvake on tilarivillä, kun näpäytät Tässä.Vastaanottimelta voi kulua 120 sekuntia WAAS/EGNOS-signaaleihin lukittumiseen.Voit vaihtoehtoisesti valita Havaintoluokka -kentän ennen tukiaseman käyttämistä.
    • Käytä työssä vain itsenäistä sijaintia ( Mittaus -painike) ensimmäisen tukiasemavastaanottimen käynnistämiseen.
  4. Näpäytä Tall.