Koord.järjestelmä

Trimble Access tarjoaa kattavan tietokannan koordinaattijärjestelmistä, joita käytetään ympäri maailmaa.Tietokantaa päivitetään jatkuvasti vastaamaan eri vyöhykkeissä tapahtuneita muutoksia.Ohjeet saatavilla olevien koordinaattijärjestelmien listan muokkaamiseen löytyvät osiosta Muokataksesi koordinaattijärjestelmätietokantaa.

Valitse koordinaattijärjestelmäasetukset työtä varten koordinaattijärjestelmätietokannasta seuraavasti:

1. Näpäytä ja valitse Työ. Nykyinen työ on jo valittuna.
  2. Näpäytä Omaisuudet.
  3. Näpäytä Koord.järj.
  4. Valitse Valitse koordinaattijärjestelmä -ruudussa Valitse kirjastosta. Näpäytä Seur.
  5. Valitse luetteloista vaadittava Järjestelmä ja Alue.

Skrollaa listan tuloksia vetämällä listaa ylös sormellasi tai paina maan nimen ensimmäistä kirjainta näppäimistöllä hypätäksesi kyseiseen listan osioon.

Kun olet valinnut Järjestelmän ja Vyöhykkeen, seuraavat kirjoitussuojatut kentät päivitetään:

• Paikallinen datumi: Valitun koordinaattijärjestelmän ja -vyöhykkeen paikallinen datumi.
    • Globaali referenssidatumi: RTK-mittausten datumi, kuten tukiasemien, mukaan lukien VRS, vertausjärjestelmä.
    • Globaali referenssiepookki: Globaali referenssidatumi-Arvon toteutuman epookki.
    • Siirtymämalli: Siirtymämallin tarkoitus on välittää RTX-koordinaatteja mittauksen epookin ITRF 2020-ketjun ja globaalin vertausjärjestelmän välillä.

Jos suoritat RTK-mittauksen työssä, sinun tulee varmistaa, että valittu tosiaikaisten korjausten lähde tuottaa GNSS-sijainteja samassa datumissa, joka on määritetty Globaali referenssidatumi-kentässä.

6. Jos työ sisältää GNSS-havaintoja ja haluat käyttää geoidimallia tai datumin muunnostiedostoa:

• Jos maastotietokone on yhteydessä internetiin, ota käyttöön Geoidimallikytkin ja datumin muunnostiedostokytkin tarpeen mukaan. Valitun koordinaattijärjestelmän oletusgeoidimalli ja datumin muunnostiedosto tai siirtotaulukko valitaan automaattisesti ja ladataan maastotietokoneelle, kun napautat Valitse koordinaattijärjestelmä -näytössä Tallenna.

• Jos haluat käyttää eri geoidimallia ja datumin muunnostiedostoa tai siirtotaulukkoa oletusvalinnasta tai jos maastotietokone ei ole yhteydessä internetiin, sinun on kopioitava tarvittavat tiedostot maastotietokoneen Trimble Data / System Files -kansioon . Voit valita geoidimallin tai datumin muunnostiedoston seuraavasti:

1. Valitse geoidimalli aktivoimalla Käytä geoidimallia -kytkin. Valitse tiedosto Geoidimallin kentältä.

2. Valitse muunnostiedosto aktivoimalla Käytä muunnostiedostoa -kytkin. Valitse tiedosto Muunnostiedoston kentältä.

Valitun datumin muunnostiedoston ellipsoidin iso-akselin puolikas ja litistyneisyys näkyvät näytössä. Nämä tiedot korvaavat kaikki aiemmin määritetyn projektion tiedot.

3. Valitse ruudukkotiedosto valitsemalla tiedosto Ruudukkotiedosto-kentässä .

Lisätietoja geoidimallien ja datumin muunnostiedostojen käyttämisestä on kohdassa Koordinaattijärjestelmän parametrit.

7. Valitse Koordinaattityyppi, jota haluat käyttää.Hilakoordinaatisto on oletustyyppi. Katso ohjeet maakoordinaattien käyttämiseen osiosta Maastokoordinaattijärjestelmän määrittäminen.
  8. Syötä Projektin korkeus.Katso Projektiokorkeus.
  9. Näpäytä Tall.
  10. Jos sinua pyydetään vahvistamaan geoidimallin ja datumin muunnostiedoston tai siirtotaulukkotiedostojen lataaminen, napauta Kyllä.

Voit vaihtoehtoisesti määrittää koordinaattijärjestelmän käyttäen yhtä alla olevista menetelmistä.

Älä muuta koordinaattijärjestelmää tai kalibrointia sen jälkeen, kun olet merkannut pisteet tai laskenut siirtymän tai leikkauspisteet. Jos teet näin, aiemmin merkityt tai lasketut pisteet ovat ristiriidassa uuden koordinaattijärjestelmän ja vaihdon jälkeen laskettujen tai merkittyjen pisteiden kanssa.