RTCM -koordinaattijärjestelmän viestien lähettäminen

Verkon RTK-operaattori voi määrittää VRS-verkon lähettämään RTCM-koordinaattijärjestelmän viestejä, joissa on eräitä koordinaattijärjestelmän määrittelyparametreja. Kun Lähetysmuoto-asetus on RTCM RTK mittaustyylin Roverasetusten ruudussa ja VRS-verkko lähettää RTCM-viestejä, Trimble Access voi käyttää näitä tietoja datumin ja ellipsoidin määritykseen työtä varten. Katso Koord.järjestelmä.

Trimble Access tukee eräitä RTCM-muunnosparametreja, jotka näytetään tässä:

Viesti Tulokset Tuettu

1021

Helmert / Sillattu Molodensky (ohjauspisteet)

Kyllä

1022

Molodensky-Badekas-muunnos (tukipisteet)

Kyllä

1023

Ellipsoidal Datum Shift Grid Residual

Kyllä

1024

Tasokarttaresiduaali

Ei

1025

Projektio

Ei

1026

Projektio Lambert Conformal Conic Two Parallel

Ei

1027

Projektio Oblique Mercator

Ei

1028

Paikallinen muunnos

Ei

Broadcast RTCM -viestin on sisällettävä joko 1021- tai 1022-ohjausviesti. Tämä määrittää, mitä muita viestejä on mukana. Kaikki muut viestit ovat valinnaisia.

Datumin siirron koordinaattiarvot lähetetään ennalta määrätyin väliajoin työskentelyalueen karttakoordinaatteja varten. Lähetettävien karttakoordinaattien koko riippuu lähtökoordinaattitietojen tiheydestä. Jotta koordinaattijärjestelmien välillä voitaisiin tehdä muunnoksia,Trimble Access oman karttakoordinaattitiedoston on sisällettävä karttakoordinaatistot, jotka kattavat alueen, jolla pisteitä muunnetaan. Kun paikkaa vaihdetaan, uusi datumin siirtokoordinaattiarvojen joukko lähetetään. Tällöin voi esiintyä pieni viive, ennen kuin asianmukaiset arvot vastaanotetaan VRS-verkkopalvelimelta.

Lähetyksen muunnosviestit sisältävät lähetysparametrien yksilöivän tunnisteen. Jos lähetysparametrit muuttuvat, tunniste muuttuu ja Trimble Access luo uuden karttatiedoston, johon uudet datumin siirron koordinaattiarvot tallennetaan. Näytölle ilmestyy varoitus, jos RTCM-muunnoksen lähetys vaihtuu ja sinua pyydetään jatkamaan. Jos valitset:

• Kyllä, järjestelmä luo uuden karttatiedoston. Jos tiedosto on jo olemassa, järjestelmä käyttää toista karttatiedostoa, joka vastaa äsken lähetettyä muunnosta.Jos vaihdat karttatiedostoja, uusi karttatiedosto ei ehkä kata samaa aluetta kuin vanha tiedosto. Tällöin Trimble Access ei ehkä pysty muuntamaan pisteitä, jotka jäävät karttatiedoston kattaman alueen ulkopuolelle.
  • Ei et voi jatkaa mittaamista.Luo uusi työ ja aloita mittaaminen uudelleen.Jos tarvitset vanhan työn tietoja, linkitä tämä työ.

Jos kopioit työtä, joka on määritelty käyttämään lähetys-RTCM:n datumia eri tallentimelle, sinun tulee kopioida asianmukainen ruudukkotiedosto niin, että ohjelmisto voi muuntaa ruudukkokoordinaatteja toisella tallentimella.

Kun työn lähetetyt RTCM-tiedot on viety DC-tiedostona, GNSS-havainnot näytetään karttasijainteina.