GPS-haku

Jos robottimittauksen aikana koje menettää prismalukituksen ja ohjelmisto on yhteydessä GNSS-vastaanottimeen, voit käyttää GPS/GNSS-vastaanotinta auttamaan kojetta löytämään prisman.

GPS-haku on oletusarvoisesti käytössä silloin, kun Trimble Access on:

• yhdistettynä Trimble GNSS -vastaanottimeen ja sillä suoritetaan integroitua mittausta
  • käytössä sisäisellä GPS:llä varustetulla tallentimella

Kun käytetään maastotietokonetta, jossa on sisäinen GPS, kytkettyä GNSS-vastaanotinta käytetään aina ensisijaisesti sisäisen GPS:n sijaan.

Ohjeet maastotietokoneen yhdistämiseen kolmannen osapuolen avustavaan GNSS-vastaanottimeen löytyvät kohdasta GPS:n lisäasetukset.

Jos takymetri on konfiguroitu määritellyn projektion ja datumin pohjalta, GPS-haku on valmis heti, kun kojeaseman asetukset on saatettu loppuun. Kun GPS-haku on valmis, tilariville tulee viesti GPS-haku valmis ja prismakuvakkeessa näkyy satelliittikuvake prisman yläpuolella .

Jos sinulla ei ole käytössä täysin määritettyä koordinaattijärjestelmää tai jos käytät mukautettua GNSS-apuvastaanotinta, sinun tulee konfiguroida GPS-haku ennen kuin voit käyttää sitä. Voit käyttää GPS-hakua kun olet yhdistettynä GNSS-apuvastaanottimeen, joka lähettää NMEA GGA -viestejä 1 Hz:n taajuudella tallentimeen sarja- tai Bluetooth-portin kautta.