DXF- ja Shapefiles-tiedostot

DXF- ja Shapefiles-tiedostot sisältävät mittauksen tai tekniikan suunnitelmadataa, joka on luotu eri toimisto-ohjelmistopaketeista.

• DXF-tiedosto on kaksi- tai kolmiulotteinen vektorimuotoinen graafinen tiedostomuoto, jota on generoitu CAD-ohjelmistosta, kuten AutoDesk.DXF tulee sanoista Drawing Exchange Format.

• Shapefile on ESRI-vektoridatan tallennusformaatti maantieteellisten piirteiden, kuten pisteiden, linjojen, polygonien sekä attribuuttitiedon tallentamista varten.

Tämän osion loppuosa koskee yhtäläisesti DXF- ja Shapefiles-tiedostoja, ellei toisin ole mainittu.