Digitaaliset maastomallit (DTMs)

Voit tarkastella kartalla topografisten pintojen tai digitaalisten maastomallien (DTM) kuvauksia kartalla.

Ohjelmisto Trimble Access tukee digitaalisia maastomalleja (DTM) seuraavissa tiedostomuodoissa:

• hilalliset maastomallit (gridded terrain models, .dtm)
  • kolmioidut maastomallitiedostot (triangulated terrain models, .ttm)
  • kolmioidut 3D-pinnat DXF-tiedostossa (.dxf)
  • kolmioidut DTM-tiedostot LandXML-tiedostossa (.xml)

• kolmioidut DTM:t 12da-tiedostossa (.12da)

Sinun täytyy määritellä projektio ja datumin muunnos ennen kuin käytät DTM:ää GNSS- tai takymetrimittauksessa.

DTM:t ovat topografisia pintoja. Lisätietoja 3D-mallien muista kuin topografisista pinnoista on kohdassa BIM-mallit.