Leikkauksen/täytön näyttäminen merkinnän aikana

Kun merkitset pistettä, linjaa, kaarta, murtoviivaa tai linjausta, leikkauksen/täytön näyttäminen digitaalisen maastomalliin (DTM) voi olla hyödyllistä, jolloin horisontaalinen navigointi on suhteessa merkitsemääsi kohteeseen, mutta näytetyn leikkauksen/täytön deltan arvo määritetään nykyisen sijaintisi suhteesta DTM:ään.

1. Siirrä DTM-tiedosto asianmukaiseen projektikansioon tallentimella.
  2. Varmista, että linjauksen sisältävä tiedosto on näkyvissä ja valittavissa kartalla.

Jos se on käytettävissä, nykyinen paikannuksesi, DTM-korkeus ja DTM:n yläpuolinen (leikkaus) tai alapuolinen (täyttö) ilmestyvät kartan kuvaruutuun.

3. Näpäytä ja valitse Merkitse / [ominaisuustyyppi].
  4. Näpäytä Asetukset-valonäppäintä.

5. Valitse DTM DTM:n ryhmälaatikosta.
  6. Voit tarvittaessa määrittää siirtymään suhteessa DTM:ään Offset DTM:ään -kentässä.Näpäytä ja valitse, sovelletaanko siirtymää pystysuorassa vai luotisuorassa DTM:ää nähden.

7. Napauta MuokkaaErot-ryhmälaatikossa ja valitse V.Dist DTM delta ja, tarvittaessa, DTM elevation delta. Napauta Hyväksy.

8. Merkitse tie kuten tavallisesti.

Kun vaakasuoraa sivusiirtymää sovelletaan, raportoitu leikkaus/täyttöarvo on suhteessa DTM:ään sijainnissa, joka on valittu merkintää varten, eikä nykyisen sijaintisi DTM:ään.

Kun tarkastelet poikkileikkausta, DTM näytetään nykyisessä sijainnissa vihreänä linjana. Ympyrä DTM:llä osoittaa sijaintisi vertikaalisesti pintaan heijastettuna.