Tien työnkulut

Trimble Access Tie -ohjelmisto tukee kahta päätyönkulkua teiden ja vastaavien lineaaristen objektien merkitsemiseen.

Tiesuunnitelmatiedostot

Tien suunnitelmatiedoston työnkulun avulla voit merkitä tien suunnitelmatiedostosta, joka koostuu linjauksesta (tien keskilinjasta), jossa on joko yksi tai useampi tietä määrittävä jono tai liittyvät poikkileikkausmallit. Kaikki paalutus johdetaan linjauksesta.

Tuetut tiesuunnitelmatiedostot ovat RXL- ja LandXML-tiedostoja.

Lisätietoja näiden tiedostojen luomisesta ja käyttämisestä on kohdassa Tiesuunnitelmatiedostot.

Linjaukset ja pinnat

Jonot ja pinnat -työnkulun avulla voit merkitä jonoja lineaariobjekteina teiden tapaan, yleensä silloin, kun sinulla ei ole tien suunnitelmatiedostoa. Voit esimerkiksi merkitä liikennesaarekkeita tai reunakiveyksiä tai leikata ja täyttää minkä tahansa lineaarisen kohteen, jolla on ylä- ja alapinta, kuten maavallin tai rakennusurakan maansiirtotyöt.

Jonot voivat olla viivoja, kaaria tai murtoviivoja, jotka on näppäilty työhön, tai ne voidaan valita mistä tahansa linkitetyistä tiedostoista, jotka sisältävät vektorikarttoja, mukaan lukien DXF-, IFC- tai 12da-tiedostot.

Valitse jono ensisijaiseksi paalutusjonoksi ja merkitse sitten yksi tai kaksi jonoa, joiden sijainti on suhteessa ensisijaiseen paalutusjonoon. Kun merkitset yhtä jonoa, voit myös valita pinnan. Kun merkitset kahta jonoa, jonojen väliin syntyy pinta. Voit myös valita lisää pintoja.

Lisätietoja on kohdassa Linjaukset ja pinnat.