Skannaus käyttäen VX- tai S-sarjan kojetta

1. Avaa Skannaus-näkymä näpäyttämällä ja valitsemalla Mittaa / Skannaus. Skannauksen kuvaruudussa saatavilla olevat asetukset riippuvat kytketystä kojeesta.
  2. Valitse skannausmenetelmä. Voit suorittaa täyden 360° skannauksen horisontaalisesti ja vertikaalisesti 130° asti (144 gon).

• Valitse HA VA interval kun skannaat monimutkaisia pintoja silloin, kun et voi käyttää tasoa arvioimaan skannattavaa pintaa.
    • Jos haluat skannata tasopintoja, joita varten tarvitaan säännölliset hilavälit, valitse Pystysuora taso, Vaakasuora taso tai Kallistettu taso.
    • Valitse Linja ja siirtymä, jos haluat skannata keskilinjasta, jolla on siirtymiä vasemmalle ja/tai oikealle.

Trimble Access -ohjelmisto määrittää pinnan käyttäen pystysuuntaisia siirtymiä kohtisuoraan keskilinjaa nähden.

• Skannausaikaa lisätään, jos on skannaukseen sisällä alueita, jotka eivät palauta EDM-signaalia. Yritä minimoida tyhjän tilaan määrää skannausalueella aina kun mahdollista.
    • Kun suoritat skannauksen käyttäen robottiyhteyttä, Trimble suosittelee, että pysyt radiolinkin ulottuvilla taataksesi, että kaikki välttämätön data kerätään onnistuneesti. Jos menetät radiolinkin, nykyisen kuvauslinjan jäljelle jäävän osan yli hypätään.
    • Varmista, että DR:n enimmäisvälimatka, joka on konfiguroitu kohdassa Koje / EDM-asetukset, on asetettu riittävän korkeaksi saavuttamaan vaadittavan skannaavan matkan.
  3. Valitse kaapattava alue videoikkunan sisällä valitsemalla kehysmenetelmän ja määrittämällä kuvattavan alueen. Määrittele:

• Suorakulmio näpäyttämällä videokuvaruutua määritelläksesi ensimmäisen mutkan ja sen jälkeen skannattavan suorakulmion vastakkaisen kulman.Näpäytä ja vedä suorakulmiota säätääksesi sen kokoa.
    • Polygoni näpäyttämällä videokuvaruutua määritelläksesi kunkin polygonin skannausalueen kärjen. Näpäytä ja vedä viimeistä kärkeä liikuttaaksesi sitä.
    • Horisontaalinen vyöhyke näpäyttämällä videokuvaruutua määritelläksesi täyden 360 asteen horisontaalisen vyöhykkeen vertikaaliset ylä- ja alareunat.
    • Taso, tähtää jokaiseen pisteeseen ja mittaa ne määrittääksesi tason ja näpäytä sen jälkeen videoruutua määrittääksesi kehyksen alueen.
    • Linja ja siirtymä tähtäämällä keskilinjan ensimmäiseen pisteeseen ja näpäyttämällä Mittaa A, ja tähtää sen jälkeen keskilinja loppupisteeseen ja näpäytä Mittaa B.

Kun määrittelet kehysaluetta, näpäytä Kumoa poistaaksesi viimeksi luodun kehyspisteen tai näpäytä Nollaa alue tyhjentääksesi kehysalueen ja aloittaaksesi uudelleen.

4. Näpäytä Seur.
  5. Määritä skannausparametrit.

Skannausparametrit riippuvat valitusta skannausmenetelmästä.

Ohjelmisto käyttää määriteltyä kehysaluetta laskemaan Pisteiden määrän ja Arvioidun ajan, joita tarvitaan skannauksessa.

Skannaukseen kuluva aika on arvio. Todelliset skannausajat vaihtelevat skannattavan pinnan tai objektin mukaan.

6. Muuttaaksesi pistepilvien ulkoasua Skannauksen kuvaruudussa näpäytä Asetukset.
  7. Syötä kojeen ja skannattavan kohteen likimääräinen etäisyys Etäisyyden kenttään.

Kamera ei ole samankeskinen kaukoputken kanssa. Oikean välimatkan syöttäminen aktivoi ohjelmiston korjaamaan siirtymää kameran ja kaukoputken välillä. Vaihtoehtoisesti voit asettaa kojeen DR- ja TRK-tilaan rajausta varten.

8. Tallentaaksesi panoraamakuvan skannauksella valitse Panoraaman valintaruutu.Näpäytä Seuraava määritelläksesi panoraaman asetukset.
  9. Valitse Skannaustila.

Saatavissa olevat skannaustilat riippuvat kytketystä kojeesta:

• Suuri nopeus skannaa jopa 15 pistettä sekunnissa n. 150 metrin enimmäismatkalla.
    • Pitkä matka (TRK) skannaa TRK-tilassa olevalla EDM:llä jopa 2 pistettä sekunnissa n. 300 metrin enimmäismatkalla.
    • Pitkä matka (STD) skannaa STD-tilassa olevalla EDM:llä jopa 1 pisteen sekunnissa n. 300 metrin enimmäismatkalla.

• Korkeammat nopeuden skannauksen voivat johtaa useampiin ohitettuihin pisteisiin. Valitse skannaustila skannattavan kohteen mukaan.
    • Kun käytätä pitkän matkan skannaustilaa, intensiteettitietoja ei ole saatavilla eikä niitä ole tallennettuina TSF-tiedostoon.
  10. Valitse EDM-aikakatkaisun arvo.
  11. Näpäytä Aloita.

Ohjelmisto näyttää skannauksen edistymisen. Kun skannaus on valmis, koje palaa alkuperäiseen paikannukseen.

Peruuta meneillään oleva skannaus näpäyttämällä Esc ja sen jälkeen Kyllä.Skannaustietue ja siihen liittyvä TSF-tiedosto kirjoitetaan, vaikka peruutat skannauksen manuaalisesti.