Kappaa panoraama

Käytä takymetrimittauksessa Panoraaman mittausmenetelmää panoraamakuvan tallentamiseksi ilman skannausta.

1. Näpäytä ja valitse Mittaa / Panoraama.
  2. Valitse kaapattava alue videoikkunan sisällä valitsemalla kehysmenetelmän ja määrittämällä kuvattavan alueen. Ks. yksi seuraavista:
  3. Valitse tarvittaessa kojekamera, jota haluat käyttää.

SX10/SX12-telekamera on käytettävissä vain silloin, kun Rajaus-menetelmä on Suorakulmio tai Monikulmio.Telekameralla otettujen panoraamakuvien tarkennus on pysyvä.Parhaan tuloksen saamiseksi rajatun alueen kohteiden tulee olla suunnilleen saman etäisyyden päässä.Telekameralla otettujen panoraamakuvien enimmäismäärä on 1000.

4. Konfiguroi asetukset panoraamakuvaa varten. Saatavissa olevat asetukset riippuvat kytketystä kojeesta.

5. Jos työskentelet pimeässä ympäristössä ja haluat valaista prisman, valitse Kiinteä Prisman valaistuksen kentästä.

Tämä kenttä ei ilmesty, jos olet valinnut SX10-yleiskatsauskameran.

6. Näpäytä Seur.

Jos käytät SX10/SX12-telekameraa tai jos olet ottanut Vakiovalotuksen asetuksen käyttöön, ohjelmisto kehottaa sinua kohdistamaan kojeen kohti sijaintia, joka määrittää kameran valotuksen ja/tai polttovälin, jota haluat käyttää kuvan ottamiseen.

Kun käytät SX10/SX12-telekameraa, varmista, että Videokuvan vasemman yläreunan zoomaustason osoittimessa lukee Telekamera.Jos telekamera ei tarkenna objektiin automaattisesti, napauta Video-työkalurivissä nähdäksesi IKojeen kamera-asetukset.Valitse Manuaalisen tarkennuksen valintaruutu ja säädä kameran tarkennusta napauttamalla nuolia.

7. Näpäytä Aloita.

Panoraaman kaappaamisen aikana näytetään kaapattujen panoraamakuvien määrä sekä panoraaman valmistumisaste.

8. Näpäytä vaadittaessa Lopeta.

Panoraamakuvat tallennetaan <projekti>\<työn nimi> Files -kansioon.