Skannaus käyttäen SX10:tä tai SX12:ta

Yhteyksiä SX10- tai SX12-kojeeseen ei tueta käytettäessä TCU5-maastotietokonetta tai TDC600 model 1 -kannettavaa.

1. Näpäytä ja valitse Mittaa / Skannaus.
  2. Anna Laserkeilauksen nimi.
  3. Valitse kaapattava alue videoikkunan sisällä valitsemalla Kehysmenetelmän ja määrittämällä kuvattavan alueen.

Rajausmenetelmä Määrittele rajausalue seuraavasti:

Suorakulmio - kulmat

Napauta ikkunaa määritelläksesi ensimmäisen mutkan ja napauta sen jälkeen skannattavan suorakulmion vastakkaisen kulman diagonaalisesti.

Napauta tarvittaessa Täydentävää rajausta valitaksesi vaakasuoran täydennyksen sillä hetkellä määriteltyyn kehykseen.Esimerkiksi jos määrittelet 90 asteen rajauksen, näpäytä Täydentävää rajausta valitaksesi 270 asteen alueen.

Suorakulmio - sivut

Napauta ikkunaa määritelläksesi laserkeilauskehyksen vasemman puolen ja sitten oikean puolen. Oletusarvoisesti suorakulmion pystysuorat reunat yltävän ylös zeniittiin ja alas 148 asteeseen asti (164 gon), mutta voit rajoittaa tätä vaadittaessa.

Rajoittaaksesi kehyksen pystysuoria reunoja napauta videoikkunaa kolmannen kerran.Vaihtele ylemmän ja alemman valinnan välillä napauttamalla Nadiiri tai Zeniitti.Napauta videoikkunaa tarvittaessa uudelleen rajoittaaksesi määrittämäsi suorakulmion ylä- tai alareunaa.

Napauta tarvittaessa Täydentävää rajausta valitaksesi vaakasuoran täydennyksen sillä hetkellä määriteltyyn kehykseen.Esimerkiksi jos määrittelet 90 asteen rajauksen, näpäytä Täydentävää rajausta valitaksesi 270 asteen alueen.

Monikulmio

Napauta videoikkunaa määritelläksesi kunkin polygonin skannausalueen kärjen.

Horisontaalinen vyöhyke

Napauta videoikkunaa määritelläksesi täyden 360 asteen horisontaalisen vyöhykkeen vertikaaliset reunat.

Tee jokin seuraavista:
    • Määritä vyöhykkeen ylärajaksi 148° napauttamalla 90° VA:n yläpuolista videoikkunaa.
    • Määritä vyöhykkeen alarajaksi zeniitti napauttamalla 90° VA:n alapuolista videoikkunaa.

Vaihtele ylemmän ja alemman valinnan välillä napauttamalla Nadiiri tai Zeniitti.

Napauta videoikkunaa tarvittaessa uudelleen rajoittaaksesi määrittämäsi horisontaalisen vyöhykkeen vertikaalista ylä- tai alareunaa.

Fulldome-projektio

Ei vaadi rajausmääritelmää. Fulldome suorittaa aina täyden 360 asteen skannauksen horisontaalisesti ja vertikaalisesti ylös zeniittiin ja alas 148 asteeseen asti (164 gon).

Half dome

Ei vaadi rajausmääritelmää. Half dome suorittaa aina 180 asteen skannauksen horisontaalisesti (käyttäen kojeen HA:ta keskipisteenä) ja vertikaalisesti ylös zeniittiin ja alas 148 asteeseen asti (164 gon).

Kun rajaus täytetään, se on hyväksyttävä rajaus; jos rajaus on ontto, silloin sulkeva linja ylittää toista linjaa, joka täytyy oikaista, ennen kuin voit aloittaa skannauksen.

Kun määrittelet kehysaluetta, näpäytä Kumoa poistaaksesi viimeksi luodun kehyspisteen tai näpäytä Nollaa alue tyhjentääksesi kehysalueen ja aloittaaksesi uudelleen.

Ohjelmisto käyttää määriteltyä kehysaluetta laskemaan Pisteiden määrän ja Arvioidun ajan, joita tarvitaan skannauksessa.

Skannaukseen kuluva aika on arvio. Todelliset skannausajat vaihtelevat skannattavan pinnan tai objektin mukaan.

4. Valitse vaadittava Skannaustiheys.

Tarkista valitun skannaustiheyden pisteiden etäisyydet syöttämällä etäisyys prismaan Etäisyyden kenttään.Mittaa etäisyys prismaan napauttamalla ja valitse Mittaa.Pisteiden etäisyyden kentässä näkyvä arvo näyttää pisteiden etäisyydet määritetyllä välimatkalla.

Vain Telekamera on koaksiaalinen kaukoputken kanssa.Saadaksesi oikean rajauksen lähietäisyydeltä, syötä kojeen ja skannattavan kohteen arvioitu välimatka Etäisyyden kenttään ja määritä sen jälkeen skannauskehys.Oikean välimatkan syöttäminen varmistaa, että skannauskehys vedetään sisään oikeaan sijaintiin korjaamalla yleisnäkymän tai pääkameran ja teleskoopin välistä siirtymää.

5. Rajoita laserkeilausalaa valitsemalla Laserkeilausrajojen valintaruutu ja anna hyväksyttävien laserkeilattujen pisteiden Vähimmäisetäisyyden ja Enimmäisetäisyyden arvot.Määritellyn alueen ulkopuolisia pisteitä ei tallenneta.Mittaa etäisyys prismaan tai objektiin napauttamalla ja valitse Mittaa.

6. Tallentaaksesi panoraamakuvan skannauksella valitse Panoraaman valintaruutu ja määrittele panoraaman asetukset.

7. Muuttaaksesi kallistuman toleranssia näpäytä Asetukset ja syötä sitten uusi arvo Kaltevuustoleranssin kenttään.Ohjelmisto tarkastaa kojeen kallistuksen skannauksen aikana automaattisesti.

Jos kompensaattori on toimintakyvytön, Kaltevuustoleranssin kenttään syötetty arvo jätetään huomiotta.

8. Näpäytä Seur.

Jos käytät SX10/SX12-telekameraa tai jos olet ottanut Vakiovalotuksen asetuksen käyttöön, ohjelmisto kehottaa sinua kohdistamaan kojeen kohti sijaintia, joka määrittää kameran valotuksen ja/tai polttovälin, jota haluat käyttää kuvan ottamiseen.

Tätä sijaintia käytetään vain kameran asetuksia varten.Kun laserkeilaus suoritetaan käyttäen half dome -kehystä, skannauskehyksen keskipisteenä käytetään sitä kojeen HA:ta, jota käytettiin kun viimeksi napautit Seuraava.

Jos käytät SX10/SX12-telekameraa, varmista, että Videokuvan vasemman yläreunan zoomaustason osoittimessa lukee Telekamera.Jos telekamera ei tarkenna objektiin automaattisesti, napauta Video-työkalurivissä nähdäksesi IKojeen kamera-asetukset.Valitse Manuaalisen tarkennuksen valintaruutu ja säädä kameran tarkennusta napauttamalla nuolia.

9. Näpäytä Aloita.

Ohjelmisto näyttää skannauksen edistymisen. Kun skannaus on valmis, koje palaa alkuperäiseen paikannukseen.

Peruuta meneillään oleva skannaus näpäyttämällä Esc ja joko tallenna tai poista skannaus.Skannaustietue ja siihen liittyvä RWCX-tiedosto kirjoitetaan, vaikka peruutat skannauksen manuaalisesti.

Jos haluat laserkeilata saman alueen toistuvasti, voit helposti ja nopeasti toistaa laserkeilaukset lataamalla edellisen laserkeilauksen samaan työhön tai linkitettyyn työhön. Katso SX10- tai SX12-laserkeilausten toistaminen.