Leikkauksen/täytön pintaan näyttäminen merkinnän aikana

Kun merkitset pistettä, linjaa, kaarta, murtoviivaa tai linjausta, leikkauksen/täytön näyttäminen pintaan voi olla hyödyllistä, jolloin horisontaalinen navigointi on suhteessa merkitsemääsi kohteeseen, mutta näytetyn leikkauksen/täytön deltan arvo määritetään nykyisen sijaintisi suhteesta pintaan.

1. Siirrä pintatiedosto maastotietokoneen asianmukaiseen projektikansioon.
  2. Varmista, että pinnan sisältävä tiedosto on näkyvissä ja valittavissa kartalla.

Jos se on käytettävissä, nykyinen paikannuksesi, pinnan korkeus ja pinnan yläpuolinen (leikkaus) tai alapuolinen (täyttö) ilmestyvät kartan kuvaruutuun.

3. Näpäytä ja valitse Merkitse / [ominaisuustyyppi].
  4. Ota Leikkaus/täyttö pintaan - -kytkin käyttöön.
    1. Valitse Pinta-kentästä pintatiedosto nykyisestä projektikansiosta. Valitse vaihtoehtoisesti pintoja BIM-tiedostoista kartalta. Pinta-kenttä ilmaisee kartalta valitsemiesi pintojen määrän.

Jos et voi valita pintoja kartalta, varmista, että BIM-tiedosto on valittavissa Tasohallinnassa. Jos Valintatila-painike BIM-työkalurivillä on keltainen , napauta sitä ja valitse yksi Pinann valinta -tiloista. Jos haluat valita kartalta toisen pinnan, poista nykyinen valinta kaksoisnapauttamalla karttaa ja valitse sitten uusi pinta.

2. Voit tarvittaessa määrittää siirtymään suhteessa pintaan Siirtymä pintaan -kentässä. Napauta ja valitse, sovelletaanko siirtymää pystysuorassa vai luotisuorassa pintaan nähden.

3. Jos haluat näyttää etäisyyden pintaan merkinnän navigointinäytössä, napauta Asetukset. Napauta Erot -ryhmäruudussa Muokkaa ja valitse Pystyetäisyys pintaan- tai Luotis. etäisyys pintaan -delta. Napauta Hyväksy.

5. Merkitse valittu kohde tavalliseen tapaan.

Kun vaakasuoraa sivusiirtymää sovelletaan, raportoitu leikkaus/täyttöarvo on suhteessa pintaan sijainnissa, joka on valittu merkintää varten, eikä nykyisen sijaintisi pintaan.