Kojeaseman objektiorientoidun käyttöönoton viimeistely

Valitse Objektiorientoidun käyttöönoton pystyttääksesi takymetrin kiinnostavan objektin koordinaattijärjestelmään, jossa objektin Z-akseli ei ole yhdenmukainen kojeen pystyakselin kanssa.Tätä kokoonpanoa voidaan käyttää monissa tilanteissa, kuten:

• Tuotantoympäristössä, jossa kiinnostava objekti, kuten säde tai betonilaatta, ei sijaitse täysin tasaisella alustalla.

• Liikkuvalla alustalla, kuten proomu tai öljynporaustorni, jossa kojetta ei voida saada vaakasuoraksi.

Objektiorientoitu paalun käyttöönotto on käytettävissä vain silloin, kun Objektiorientoitu käyttöönotto Trimble Access -ohjelmistoasetus on lisensoitu maastotietokoneelle. Ostaaksesi Objektiorientoitu käyttöönotto -option lisenssin ota yhteyttä Trimble-jakelijaasi.

Voit viimeistellä objektiorientoidun käyttöönoton käyttäen yhtä näistä menetelmistä:

• Tunnettu piste: Työssä täytyy olla ainakin kolme pistettä, jotka ovat samassa koordinaattijärjestelmässä objektin kanssa. Nämä pisteet saattavat olla suunnitelmatiedostossa, kuten BIM-mallissa, DXF-tiedostossa tai linkitetyssä CSV-tiedostossa, olevia pisteitä. Valitset ja mittaat näihin pisteisiin kojeaseman käyttöönoton aikana. Tunnetut pisteet -menetelmä tukee F1/F2-mittauksia.

• Piste, reuna, taso: Työn täytyy sisältää suunnitelmatiedostoja, jotka sisältävät objektimallin, jolla on piste, reuna ja taso. Valitset ja mittaat näihin kohteisiin kojeaseman käyttöönoton aikana. Piste, reuna, taso -menetelmä ei tue F1/F2-mittauksia.

Mittaukset tunnettuihin pisteisiin tai kohteisiin (piste, reuna, taso) käytetään orientoimaan koje objektiin kojeaseman käyttöönoton aikana. Tämän jälkeen myöhemmät mittaukset suuntautuvat oikein objektiin. Ohjelmisto laskee pienimmän neliösumman algoritmin määrittämään koordinaatit tuntemattomia pisteitä varten.

Kojeaseman objektiorientoidun käyttöönoton viimeistely:

1. Napauta ja valitse Mittaa / <mittaustyyli> / Objektiorientoitu käyttöönotto.
    1. Käytä tarvittaessa elektronista tasainta tasaamaan koje. Napauta Hyväksy.

Kojetta ei tarvitse tasata Objektiorientoituneen kojeaseman käyttöönoton suorittamisen aikana. Jos työskentelet liikkuvalla alustalla, voit ottaa elektronisen tasaimen pois käytöstä napauttamalla Optiot ja tyhjentämällä Näytä taso käynnistyksen yhteydessä -valintaruudun.

2. Aseta tarvittaessa kojeeseen liittyvät korjaukset.

Korjaukset-näyttö ei näy oletusarvoisesti Objektiorientoituneessa käyttöönotossa. Jos haluat näyttää Korjaukset-näytön käynnistyksen yhteydessä, napauta Asetukset ja valitse Näytä korjaukset käynnistyksen yhteydessä -valintaruutu.

2. Syötä kojepisteen nimi. Kojekorkeus asetetaan automaattisesti arvoon nolla Objektiorientoitua käyttöönottoa suoritettaessa.
  3. Valitse mittausmenetelmä Menetelmän kentältä. Valitse:

• Tunnetut pisteet valitaksesi ainakin kolme pistettä työssä tai linkitetyssä CSV-tiedostossa ja mitataksesi kaikkiin näihin pisteisiin kojeaseman käyttöönoton aikana.

• Piste, reuna, taso valitaksesi ja mitataksesi pisteeseen, tason reunaan ja tasolla olevaan pisteeseen. Pisteen on oltava tason reunan toisessa päässä, ja tason tulee olla tasainen, ei kaareva.

4. Napauta Hyväksy.

5. Jos käytät Tunnetut pisteet -menetelmää:
    1. Valitse ensimmäinen piste kartalta tai anna tarvittaessa Pisteen nimi ja Koodi.

2. Valitse asetus Menetelmä-kentältä.

3. Kohdista koje pisteeseen ja napauta sitten Mittaa.

4. Toista yllä kuvatut vaiheet toisen ja kolmannen tunnetun pisteen kohdalla. Pisteet voivat olla samalla tasolla, mutta ne eivät saa muodostaa suoraa linjaa.

Sen jälkeen kun kolmas piste on mitattu, Objektiorientoituneen kojeaseman käyttöönoton residuaalit -ruutu ilmestyy näyttöön.

5. Jos haluat tarkkailla lisää pisteitä, napauta +Piste. Lisää pisteitä kojeasemaan toistamalla vaiheet a–d.

6. Kun olet saanut valmiiksi kaikki havainnot, napauta Tulokset avataksesi Objektiorientoituneen kojeaseman käyttöönoton tulokset -näytön.

6. Jos käytät Piste, reuna, taso -menetelmää:
    1. Valitse kartalta tason toisessa päässä oleva piste.

2. Valitse asetus Menetelmä-kentältä.

3. Tulet usein käyttämään Direct reflexiä Objektiorioituneen käyttöönoton suorittamiseen. Jos käytät nollasta poikkeavaa prismakorkeutta, prisma täytyy asettaa pystysuoraan mitattavan pisteen yläpuolelle (ei kohtisuora objektin tasoon nähden).

4. Kohdista koje pisteeseen ja napauta sitten Mittaa.

5. Valitse tason reuna.

6. Kohdista koje mihin tahansa linjalla kätevästi olevaan sijaintiin ensimmäisestä mitatusta pisteestä alkaen ja napauta Mittaa. Vältä valitsemasta sijaintia, joka on liian lähellä ensiksi mitattua pistettä.

7. Valitse taso.

8. Kohdista koje mihin tahansa tasolla kätevästi olevaan sijaintiin ja napauta Mittaa. Vältä valitsemasta sijaintia, joka on liian lähellä kahta ensiksi mitattua pistettä.

Kun olet mitannut tasolla olevan pisteen, Objektiorientoituneen kojeaseman käyttöönoton tulokset -ruutu ilmestyy näyttöön.

7. Näpäytä Tall.

Objektiorientoitunut käyttöönotto tallennetaan nykyistä mittausta varten. Koje on nyt objektin koordinaattijärjestelmässä ja sitä voidaan käyttää mittaamaan tai merkitsemään pisteitä tai suorittamaan cogo-laskutoimituksia tarpeen mukaan.