Putkistojen paikantimet

Voit liittää Trimble Access:n putkistojen paikantimeen ja mitata maanalaisten kohteiden, kuten kaapeleiden ja putkien, sijainnin.

Käytä Trimble Access:ta maapisteen mittaamiseen GNSS-vastaanottimella tai takymetrillä ja käytä liitettyä putkistojen paikanninta kaapelin tai putken syvyyden mittaamiseen ja syvyystietojen lähettämiseen Trimble Access:han.Trimble Accesstallentaa pisteparin: maapistemittauksen ja vektorin maapisteen mittauksesta putkistoon käyttäen kytketystä putkistojen paikantimesta saatua syvyyttä.

GlobalFeatures.fxl-ominaisuuskoodikirjastotiedosto ja seuraavat Utility Location Definition (ULD) -tiedostot ovat C:\ProgramData\Trimble\Trimble Data\System Files-kansiossa, kun asennat Trimble Access-ohjelmiston:

• RD8100.uld-tiedosto kaapelin ja putken Radio Detection RD8100 -paikantimelle

• vLoc3.uld-tiedosto Vivax Metrotech vLoc3-Pro-vastaanottimelle, kun siihen on asennettu vLoc3-sarjan Bluetooth-moduuli

Käytä paikantimellesi sopivaa ULD-tiedostoa GlobalFeatures.fxl-tiedoston kanssa, jos haluat määrittää työsi mittauspisteitä varten putkistojen paikantimen avulla. Perusvaiheet ovat:

1. Luo työ, joka käyttää ominaisuuskirjastotiedostoa, joka sisältää putkiston ominaisuuskoodeja, joiden attribuutit vastaavat ULD-tiedoston attribuuttien nimiä.
  2. Määritä putkiston paikantimen asetukset mittaustyylissä.
  3. Aloita mittaus.
  4. Muodosta laitepari putkiston paikantimen kanssa Bluetoothin avulla.
  5. Mittaa pisteitä attribuuteilla määritetyllä koodilla tallentaaksesi syvyystiedot putkiston paikantimesta.

Lisätietoja näistä vaiheista on alla.

Lisäksi ULD-tiedosto sisältää esimerkkejä ja vinkkejä laiteparin muodostamiseen kyseisen paikantimen kanssa ja sen käyttämiseen. Lisätietoja on kohdassa Putkistojen paikantimen tiedoston asetukset.