Middellijn berekenen

U kunt de middellijn van een buis, cilinder of leiding in een BIM model berekenen. De software berekent dan een polylijn die door het midden van het oppervlak loopt.

1. U kunt kiezen of bij het selecteren van oppervlakken op de kaart Individuele vlakken of Hele object wordt geselecteerd. Om de Oppervlak selectie modus te wijzigen, tikt u op en selecteert u Instellingen. Selecteer in het groepsvak BIM modellen de gewenste optie in het veld Oppervlak selectie modus. Zie Kaart instellingen.

2. Op de kaart tikt u op het oppervlak om het te selecteren.
  3. Houd op de kaart ingedrukt en selecteer Middellijn berekenen.

De berekende middellijn verschijnt op de kaart.

4. Voer de Polylijn naam in.

5. Desgewenst voert u de code voor de lijn in het veld Code in.

6. Druk op Opsl.

Wanneer de Oppervlak selectie modus is ingesteld op Hele object, worden ook verborgen delen van het object geselecteerd, zoals onderdelen die worden gebruikt om het object aan een ander object te verbinden.Dit kan resulteren in een langere middellijn voor het oppervlak dan wanneer de Oppervlak selectie modus is ingesteld op Individuele vlakken.