Middelpunt berekenen

U kunt het middelpunt van een oppervlak in een BIM model berekenen. Dit is handig om het middelpunt van een bout of cilinder te bepalen, zodat u die kunt uitzetten.

1. U kunt kiezen of bij het selecteren van oppervlakken op de kaart Individuele vlakken of Hele object wordt geselecteerd. Om de Oppervlak selectie modus te wijzigen, tikt u op en selecteert u Instellingen. Selecteer in het groepsvak BIM modellen de gewenste optie in het veld Oppervlak selectie modus. Zie Kaart instellingen.

2. Op de kaart tikt u op het oppervlak om het te selecteren.
  3. Houd op de kaart ingedrukt en selecteer Middelpunt berekenen.

De coördinaten van het berekende punt worden weergegeven.

4. voert u de Punt naam in.

5. Desgewenst voert u de code voor het punt in het veld Code in.

6. Druk op Opsl.