Beräkna mittlinje

Du kan beräkna mittlinjen för ett rör, cylinder eller en kanal i en BIM-modell.Programmet beräknar en polylinje som löper längs objektets mittlinje.

1. Du kan välja om val av ytor på kartan väljer Individuella ytor eller Hela objekt. Tryck på och välj önskat läge för Val av yta, för att ändra läget för Val av yta. Se Urvalsläge för BIM-modell.

2. Tryck på ytan på kartan för att välja den.
  3. Tryck och håll på kartan och välj Beräkna mittlinje.

Den beräknade mittlinjen visas på kartan.

4. Ange Polylinjens namn.

5. Ange koden för linjen i fältet Kod vid behov.

6. Tryck på Lagra.

När Läge för val av yta är inställt på Hela objekt markeras alla dolda delar av objektet, såsom delar som används för att koppla objektet till ett annat objekt.Detta kan resultera i en längre mittlinje för ytan än när Läge för val av yta är inställd på Individuella ytor.