Projektion

En projektion används för att omvandla lokala geodetiska koordinater till lokala plankoordinater.GNSS RTK-mätningar (både med enkelbas och VRS) refereras mot Globalt referensdatum som definierats för jobbet. För att arbeta med lokala plankoordinater i en GNSS-mätning måste du måste ange en projektions- och datumtransformation.

Du kan specificera en projektion:

• när ett jobb skapas and när Du har valt ett koordinatsystem (välj från en lista, eller knappa in)
  • under en mätning (Du beräknar värden genom att utföra en inpassningsmätning)
  • i programmet Trimble Business Center efter att informationen är överförd.

Mata in ett lämpligt värde för standardhöjd så att programmet kan beräkna en korrektion vid havsnivån på rätt sätt, och sedan applicera denna på plankoordinaterna.

Om en projektions‑ och datumtransformation är angivna, kan du minska eventuella avvikelser mellan Global-koordinater och de lokala plankoordinaterna genom att utföra en lokal inpassning.