GNSS eBubblans lutningssensor

Ämnet är tillämpligt för Trimble-mottagare med inbyggda lutningssensorer, inklusive en enhet för tröghetsmätning (IMU) eller en magnetometer som lutningssensor.

GNSS eBubblan använder mottagarens accelerometrar för att skapa en elektronisk representation av hur många grader mottagaren lutar.

GNSS-eBubblan arbetar oberoende av eventuella IMU-sensorer i mottagaren. För mottagare som stöder IMU-lutningskompensation visas GNSS-eBubblan endast i programmet när mottagaren arbetar i endast GNSS-läge.

GNSS eBubblan visas automatiskt när du använder en:

• Trimble R10- och R12-mottagare och Lutningsfunktioner är aktiverat i mätprofilen.
  • Trimble-mottagare med IMU-lutningskompensation där Funktioner för eBubbla är aktiverade i mätprofilen och mottagaren arbetar i endast GNSS-läge.

Om du tidigare har valt att dölja GNSS eBubbla för den aktuella mätmetoden, visas den inte automatiskt.Visa eller dölja GNSS eBubblan:

• Tryck på skärmtangenten eBubbla på skärmen Mätning.
  • För att visa eller dölja eBubblan i alla skärmar, trycker du på Ctrl + L.
  • För att flytta fönstret för eBubblan trycker man och drar det till dess nya position.