Simulera en anslutning till en GNSS-mottagare

GNSS-emulatorn låter dig testa, demonstrera och utbilda på Trimble Access med hjälp av en simulerad anslutning till en GNSS-mottagare. Detta tar bort behovet av att vara utomhus och ansluten till en riktig GNSS-mottagare.

GNSS-emulatorn kan användas för kontrollenheter eller stationära datorer som har Trimble Access installerad.

• GNSS-emulatorn är en förinspelad uppsättning utdata från en mottagare och kan inte ändras baserat på realtidskommandon från programmet. Det innebär att vissa funktioner inte går att använda tillsammans med GNSS-emulatorn, inklusive lutningskompensation, ominitiering, återställning av spårning och SV-delmängder.

• Även om ett jobb inte behöver vara öppet för att simulera en enhet, måste du öppna ett jobb innan du kan använda GNSS-emulatorn.

• För att emulera en Trimble DA2-mottagare måste kontrollenheten vara ansluten till Internet. Detta gör att programmet kan emulera med hjälp av DA2 och Trimble Corrections Hub.

• Emulatorfunktionen för GNSS stöds inte vid användning av Trimble Access på en kontrollenhet som kör Android.