WiFi-inställningar för mottagare

För att konfigurera Wi-Fi-inställningarna på en mottagare som har Wi-Fi aktiverat:

1. Anslut till mottagaren men påbörja inte mätningen.

2. Tryck på och välj Instrument/Mottagarinställningar och tryck sedan på WiFi. Skärmen Konfiguration av mottagarens WiFi visas.

Om skärmtangenten Wi-Fi inte visas bör du se till att du inte har startat en mätning.

3. Välj önskad flik:
    • Välj fliken Åtkomstpunkt och markera kryssrutan Aktiverad om du vill aktivera mottagaren som åtkomstpunkt så att många klienter kan ansluta till den.

Läget Åtkomstpunkt gör det även möjligt att använda mottagaren som en mobil åtkomstpunkt.

• Välj fliken Klient och markera kryssrutan Aktiverad för att göra det möjligt för mottagaren att ansluta till ett befintligt nätverk.

Läget Klient ger dig möjlighet att ansluta till internet och ta emot korrektioner av GNSS-basdata vid en RTK Internet-mätning. Se Konfigurera en internetdatalänk för basen, för mer information.

Vissa mottagarmodeller låter dig ha både åtkomstpunkt och klientläge aktiverat, eller bara ett läge på, eller båda lägena av. För mottagare som bara har stöd för ett läge i taget inaktiveras det andra läget automatiskt om du aktiverar ett läge på skärmenFör Konfiguration av mottagarens WiFi. Användning av mottagarens WiFi förkortar drifttiden för mottagarens batteri.

4. Konfigurera de inställningar som behövs.

5. Starta om mottagaren för att använda de nya inställningarna, om du får ett meddelande om detta. Vissa mottagarmodeller behöver inte startas om.